&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Nu ook de grond in

BORGER - Het in augustus vorig jaar geopende Drentse Boomkroonpad waar een wandeling door de boomtoppen gemaakt kan worden, heeft een kleine metamorfose ondergaan. De attractie bij Borger waar je 'de boom in kunt' en die in korte tijd door 80.000 mensen is bezocht, is uitgebreid met een restaurant en een 'worteltunnel'.

De worteltunnel is een kronkelende route van 23 meter en lijkt op een doolhof. Onderweg zijn links en rechts allerlei kijkgaten te zien met daarin uitvergrote insecten, bodembeesten en fantasiefiguren. De bezoekers zullen zich in de tunnel zo groot als een muis of een mol wanen. Bij de ingang staan een aantal panelen met daarop informatie over het leven onder de grond, bijvoorbeeld dat een volwassen boom maar liefst 600 liter per dag drinkt en dat schimmels de boomwortels helpen water op te nemen. Verder zijn er nog voelgaten en een kleine doorgang waar kinderen doorheen kunnen kruipen.

Haarfijn

Achterin de donkere tunnel waant de bezoeker zich midden in een haarfijn wortelstelsel dat nog wordt versterkt door 'bodemmuziek' en sterke lichteffecten.

Daarna komt men buiten en kan de tocht door de bomen beginnen. Op het pad tussen de boomkruinen staan sinds kort informatiepanelen in de vorm van boombladeren. Daarop wordt uitgelegd hoe de bomen voedsel transporteren van blad of naald naar wortel en omgekeerd.

Via een wenteltrap op 7,5 meter hoogte kunnen de wandelaars naar een hoogte van 22,5 meter klimmen. Vanaf de uitkijktoren heeft men een mooi uitzicht over de boswachterij Gieten/Borger die zo'n 5000 voetbalvelden groot is. Tot en met 11 mei zullen er bij het Boomkroonpad verschillende Natuurspeurtochten worden georganiseerd waarbij kinderen samen met ouders of grootouders zelfstandig het bos ingaan en aan de hand van een speurtochtvel allerlei vragen beantwoorden.

Van mei tot november is het Drentse Boomkroonpad iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens het hoogseizoen gelden langere openingstijden. Telefoonnummer: 0592-373755

Publicatiedatum = 19 juli 1997