&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">


Steppen door de Drentse natuur

Van onze redactie Reiskrant

ANNEN - Als kind reed iedereen erop, maar na een paar jaar moest de autoped plaats maken voor een sneller meestal gemotoriseerd voertuig. Toch is het goed om weer eens terug te keren naar die 'oude liefde', vindt Piet Steenbergen in het Drentse Annen.

Steenbergen organiseert toeristische step-tochten door het Kniphorstbos en de Strubben. Dat zijn twee schitterende natuurgebieden bij zijn woonplaats vol archeologische monumenten, zoals grafheuvels, hunebedden en eeuwenoude karrensporen.


Op de step door het Drentse platteland. FOTO: HENK OOSTERHUIS

Steppen door de Drentse natuur ver verwijderd van het drukke verkeer doet gevoelens opkomen uit de kinderjaren. De eerste meters is het wat onwennig, maar eenmaal op de step is het volop pret.

Steenbergen: "De natuur is in dit gebied heel bijzonder. In het stroomdallandschap van de rivier de Hunze hoor je de vogels fluiten, de kikkers kwaken en het weidse uitzicht is onvergetelijk. De steptocht kan ook gecombineerd worden met een fiets- of kanotocht. Wij zorgen ervoor dat de andere vervoermiddelen halverwege de route klaarstaan. Steppen is een inspannende bezigheid en je zult merken dat het de nodige energie vraagt. Maar voor familie- en personeelsuitjes een aanrader."

Voor meer informatie: Tel. 0598-468577. Internet: www.breeland.net

Publicatiedatum = 22 juli 2000