&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Eurojet

Met helikopter naar wintersport

CHAMBÉRY - Steeds meer mensen ergeren zich aan de files van en naar de wintersportgebieden in Frankrijk. Ook de kosten voor tolwegen en brandstof voor de auto kunnen soms flink oplopen. En een overnachting in een hotel onderweg is dikwijls nodig. Van een week wintersportvertier blijven zo in de praktijk maar vier volle dagen over.

Veel mensen pakken dan ook de trein, maar het vliegtuig wordt ook elk jaar populairder. Probleem is dat vanaf het vliegveld vaak nog een flink stuk moet worden doorgereisd. Doraine Beekmans uit de Franse plaats Chanbéry zocht uit wat een vlucht vanaf het vliegveld met een helikopter naar de bestemming kost.

Files, wie kent ze niet? Vliegen met een helikopter biedt uitkomst, maar het is niet goedkoop.

"Dat is niet goedkoop", zegt ze. Om een idee te geven: Een vlucht van vier personen van Chambéry naar Val d'Isère kost circa f 1880,- en vanaf Genève is dat f 2720,-. Beter is het om een zogenaamd gecatered chalet te nemen. Zo'n chalet biedt volgens haar alle service en comfort van een goed hotel. Boodschappen doen, koken en schoonmaken is niet meer nodig. Dus: meer tijd voor de sneeuw.

Sfeervol

"Gezelligheid, open haard, veel hout en warmte, echt thuisvoelen dus", zo vat Doraine Beekmans een verblijf samen. De chalet-host(ess) brengt thee op bed en daarna kan men genieten van een ontbijt. De gastheer of -vrouw verzorgt 's middags een thee-uurtje met allerlei lekkers en 's avonds wacht er een 3-gangen diner met een glas wijn.

De chalet-host(ess) heeft een dag per week vrij. De bedden worden opgemaakt en de woning wordt schoongehouden. Ook fungeren ze als gids op de pistes. Het initiatief voor deze dienstverlening langs de piste is van Doraine Beekmens uit Nederland. Ze biedt chalets aan in Val d'Isère, Meribel, La Tania en Morzine. Inlichtingen: 00.33.4.56.75.53.48.
Internet: www.rentachalet.com.

Publicatiedatum = 24 december 1999

terug Frankrijk-intro