&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Eurojet

Vorstelijk uit in Château de Fleurac

door Jenny van der Zijden

FLEURAC - Wie eens vorstelijk uit wil moet beslist eens gaan logeren in Château de Fleurac in het hart van de Franse Dordogne. "Dit romantische kasteel, op zo'n 150 kilometer ten oosten van Bordeaux, is bij uitstek geschikt voor het vieren van exclusieve bruiloften, het houden van seminars in een stijlvolle ambiance en partijen met een besloten karakter", zegt eigenaar Theo Vink.


Het prachtige kasteel Fleurac

"Maar natuurlijk is ook de individuele vakantieganger meer dan welkom. Het is gewoon een unieke locatie die goed is te combineren met diverse ontspanningsmogelijkheden zoals kanoën, zwemmen, wandelen, fietsen en struinen door eeuwenoude typische Franse dorpjes."

De 53-jarige Boskoper, tot voor kort directeur van een uitzendbureau met 20 vestigingen, kocht het 'optrekje' omdat hij eens 'iets heel anders' wilde. "Kasteelheer trok me wel. Hier in het Westen nemen wij veel te weinig tijd voor leuke dingen. Het is altijd maar stressen en vliegen, druk, druk, druk.. Château de Fleurac is een goede tegenhanger. Het ligt in een oase van rust in een parkachtige omgeving van 20 hectare."

Het kasteel, met eigen zwembad, tennisvelden en twee grote feestzalen, is geheel gerestaureerd en voorzien van prachtige antieke meubelen en tientallen kroonluchters. Het telt 21 kamers met in totaal plek voor ongeveer 45 gasten. De kamers zijn allemaal anders van kleur en hebben een eigen ruime badkamer met marmeren tegels. De tv is op aanvraag en de telefoon standaard.

Eetzaal

De werkelijk schitterend ingerichte eetzaal heeft prachtige lichtblauwe gordijnen, een plafond van bladgoud en Lodewijk XV meubelen. Uniek zijn ook de twee bruidssuites waarvan een met een bed van bladgoud. De wandschilderingen zijn handwerk en het gordijn is prachtig met de hand geborduurd. De ander heeft een weids uitzicht over de vallei en een balkon van 80 vierkante meter.

In dit bed slaap je echt vorstelijk.

De kasteelkeuken is geheel origineel met middenin een 'piano a cuisine' waarop vroeger het eten werd klaargemaakt. Het heeft een prachtige schouw met koperen pannen. Een schitterende ambiance waar nu buffetten worden geserveerd.

Volgens commercieel manager Ernst Berens, die dertig jaar horeca ervaring heeft, is op het gebied van eten en drinken alles mogelijk. "Als u dat wilt, laten wij zelfs kaviaar uit Rusland overvliegen. U bent uit. Dus u moet het naar uw zin hebben. En u moet de kans hebben om te eten en te drinken wat u lekker vindt."

Wie meer wil weten over Château de Fleurac kan terecht bij Optimaal in Boskoop. Gasten worden ontvangen op de zolder van het pand, die geheel in kasteelsfeer is ingericht.

Voor info; tel: 0172-211112 of www.fleurac.nlKamerprijzen van 170 tot 270 gulden p.n. voor 2 pers. Bruidssuite van 470 tot 835 gulden p.n. Ontbijtbuffet 17,50.

Publicatiedatum = 24 december 1999

terug Frankrijk-intro