Nederlandse vrouwen brengen
gezelligheid in Franse Alpen

Charmante dorpen

CHAMBÉRY-LE-HAUT, - Wintersportliefhebbers uit ons land genieten van de skigebieden in Frankrijk. Maar buiten de sport om vinden ze het dikwijls maar ongezellig in de Franse Alpen. Dat wijst onderzoek uit.

Daarbij wordt gedacht aan grote, spartaans ingerichte skigebieden en aan massaal opgezette betonnen skidorpen met piepkleine appartementen, waarin de gebruikers elkaar constant in de weg zitten. En waar de woonkamer tevens als slaapkamer dienst doet.

Niets is minder waar, zegt Doraine Beekmans. Samen met een andere Nederlandse vrouw heeft zij in het hart van de Franse Alpen de organisatie France Snow in het leven geroepen. France Snow vertegenwoordigt volgens haar de voor Nederlanders vaak onbekende, doch zeer charmante en gezellige skigebieden in de Franse Alpen.

De organisatie helpt direct vanuit haar locatie in de Franse Alpen bij het vinden van een sfeervolle wintersportbestemming en treedt hierbij op als tussenpersoon tussen diverse Nederlandse en Franse organisaties en particulieren in beide landen.

Gezellig

"Slechts weinigen kennen de gezellige skigebieden met authentieke, charmante dorpen", zegt Doraine Beekmans. Na een verblijf van enkele jaren in de Alpen weet het ondernemende Nederlandse tweetal ze te vinden.

"Vaak liggen dergelijke plaatsjes aan de voet van de mooiste skipistes. Wij willen graag dit onbekende stuk Frankrijk onder de aandacht van de Nederlandse wintersportliefhebber brengen."

Omdat bij France Snow zowel vloeiend Nederlands als de Franse taal wordt gesproken, kan iedere skiër rechtstreeks in Frankrijk zijn of haar wintersportvakantie reserveren. Voordeel hiervan is dat taalproblemen tot het verleden behoren en de skiër voortdurend op de hoogte wordt gehouden van de sneeuwcondities ter plaatse.

Fanaat

Doraine: "Of het nu gaat om een beginnende skiër, een snowboardfanaat, een groepsvakantie of een vakantie met de kinderen: met France Snow is eenieder verzekerd van een advies afgestemd op de individuele behoefte."

Frankrijk kent midden in de enorme skigebieden tal van pittoreske plaatsen. France Snow weet ze te vinden. (Foto: Thijs Jansen).

France Snow zegt te beschikken over een ruim aanbod van particuliere chalets, appartementen en hotels. "Wij zijn dagelijks (ook op aankomstdagen) telefonisch te bereiken." France Snow onderhoudt contacten met zowel Nederlandse als Franse organisaties.
Huur

Het voordeel daarvan voor wintersporters is dat ze voordelig hun ski- of snowboarduitrusting ter plaatse kunnen huren. Materiaal vanuit Nederland meenemen is dus niet meer nodig.
Ook biedt France Snow kortingsbonnen aan wanneer de wintersportvakantie via de organisatie wordt geboekt.

De bonnen geven de wintersporter kortingen tot 50 procent op bijvoorbeeld skischolen, discotheken, winkels en op hotels op de route van en naar de wintersportgebieden. Informatie: 0033-479604168.

Publicatiedatum = 7 november 1998

terug Frankrijk-intro