Unieke fragmenten uit
Disney-klassiekers live te zien

door Bob Huisman

Walsen met prinsessen. Een zwaardgevecht tegen kapitein Hook. In een bananenrokje wilde apendansen uitvoeren. Taarten bakken voor Belle. Met halters spierballen kweken net zo groot als Hercules. Een waterpomp bedienen om een brand te blussen en je hoofd tussen de kaken van een leeuw steken. Vele unieke fragmenten uit de Disney-klassiekers worden nu in Disneyland Parijs 'live' opgevoerd tijdens 'The Wonderful World of Disney Parade', die tot en met 6 november te zien is.

Eenmaal per dag trekt een stoet van ruim honderdvijftig dansers en danseressen, verdeeld over twaalf praalwagens, door de feestelijke straten van het park. Iedere wagen laat een compilatie horen van de mooiste liedjes uit de verschillende films. Vier of vijf keer stopt de karavaan en worden vijfhonderd kinderen uitgenodigd zelf deel te nemen aan de meesterwerken van Disney. Ze krijgen kostuums aan en mogen dan hun fantasie werkelijkheid laten worden.

'The Wonderful World of Disney Parade' vertelt het verhaal vanaf Steamboat Willie (de eerste cartoon) tot aan de meest recente film Hercules. Ook Assepoester, Doornroosje, Pinocchio, Dombo, Peter Pan, Mary Poppins, Jungle Boek, De Kleine Zeemeermin, Belle en Het Beest, Aladdin en De Leeuwenkoning passeren de revue.

Vanaf 29 mei tot eind september is het mogelijk om elke vrijdag en zaterdag met de Thalys vanaf Amsterdam CS rechtstreeks door te rijden naar Disneyland. Dit levert een uur tijdwinst op in vergelijking met de combinatie trein-metro. Reizigers die bovendien één van de Disney-hotels hebben gereserveerd, kunnen gebruik maken van de bagageservice. Zo kan men direct na aankomst op het perron inchecken. De bagage wordt naar het hotel gebracht en men kan dan zonder tijdverlies het themapark binnengaan. Op zaterdag- en zondagavond kan ook weer rechtstreeks teruggekeerd worden.

Publicatiedatum = 30 mei 1998

terug Frankrijk-intro