Hotel onder de sterren is kamperen in luxe

door THIJS JANSEN

Hotel onder de sterren. Onder deze romantische naam wordt deze zomer op landgoed La Figuere in Zuid-Frankrijk een aantal tenten geplaatst, waar gezinnen op een luxe manier hun vakantie kunnen doorbrengen. La Figuere is een uit de achttiende eeuw daterend geitenhoederdorpje in de Dordogne met zeven huizen.

Op dit terrein met zwembad in de Dordogne komen de luxe tenten te staan.

Het 'Hotel nder de Sterren' combineert het beste van een hotel, namelijk het comfort, met het beste van kamperen, namelijk het buiten in de natuur zijn. Wie de tenten en de inrichting er van ziet, moet denken aan de manier waarop in vroeger jaren welgestelden door Europa reisden.

Het type tent waarin als een 'kasteelheer' gekampeerd wordt.

De koloniaal aandoende tenten staan op grenen vlonders. Op het landgoed zijn een zwembad, een tennisbaan en veel ongerepte natuur te vinden. Het beheer er van is in Nederlandse handen. De tenten worden in april opgericht en komen op royale plekken van circa 400 vierkante meter te staan.

Ze komen in een natuurlijke, bosachtige omgeving. Alle plekken bestaan standaard uit een hoofdtent van 40 vierkante meter, een juniortent en een keukentent, waarin ook het sanitair is ondergebracht.

Volop ruimte in de tent voor heel het gezin.

De tenten zijn in het afgelopen jaar op een landgoed in de Achterhoek uitgeprobeerd en de test is volgens een woordvoerder van Hotel onder de sterren zeer geslaagd te noemen. "De sfeer is heel belangrijk", zo bleek volgens de woordvoerder. Daarvan wordt volgens hem dan ook veel werk gemaakt."

"Want," zo vervolgt hij, "kamperen is wel leuk, maar het moet geen gesjouw worden. Vooral ouders met kinderen gaan vaak voor de kinderen kamperen. Nu hebben de ouders de beschikking over een zee van ruimte en veel comfort. De kleintjes kunnen prima uit de voeten, bijvoorbeeld om hutten te bouwen en met wat zand en water er bij heb je ook geen kind meer aan ze," aldus de woordvoerder. Inlichtingen: 078-6142788.

Publicatiedatum = 18 april 1998

terug Frankrijk-intro