Woonwagenparadijs van Kees
blijkt een gat in de markt

door Patricia Boon

AJOUX - Sommigen vroegen zich af wat Kees Hoekstra als zoveelste Nederlander in de Ardèche te zoeken had. Alweer een camping erbij voor Nederlandse toeristen? Nu, een kleine drie jaar later, is menigeen jaloers op het woonwagenparadijsje dat hij heeft geschapen in de buurt van Ajoux, een klein gehucht op 15 kilometer afstand van Privas. Verschillende woonwagens zijn hier te huur en te koop. Kees noemt zijn stek "het beste onderduikadres van na de oorlog."

Hij heeft het gelijk aan zijn kant. Verscholen in een prachtige groene vallei staan acht woonwagens. Allemaal compleet ingericht: stoelen, bank, gasstel, verlichting, ministereoset en een groot tweepersoons bed. De wagens staan op ruime afstand van elkaar en er kan een tentje naast staan. Een woonwagen met tent biedt ruimte aan vier personen.

Veel aandacht is besteed aan het interieur: het is geheel ingericht in de stijl van de jaren '50. De pluchen chaise longue, de vitrage voor de raampjes en de tijgervellen (namaak!) op het bed geven de gast het gevoel in een andere wereld te zijn beland. Ook aan koude dagen is gedacht; de wagens worden echter niet verwarmd door een sfeerloze, elektrische radiator, maar door een potkacheltje dat is geplaatst tegen een marmeren schouw.

Sfeer

De sfeer in en rondom de woonwagen is voor Kees erg belangrijk. "Mensen komen hier voor hun rust en om er eens helemaal uit te zijn. Deze plek biedt daartoe verschillende mogelijkheden. Ten eerste natuurlijk de woonwagens zelf en de locatie. We hebben hier een bar en een klein zwembad", aldus Kees. Bezoekers hoeven de vallei dus niet uit om verkoeling te zoeken.

"Verder zijn de recreatieve mogelijkheden in deze streek bijna onbeperkt. Men kan hier kano's huren, paardrijlessen nemen, cursussen Ultra Light vliegles volgen, er is gelegenheid tot vissen en er zijn talloze wandelroutes. Wat uiteraard ook niet ontbreekt zijn allerlei café's en restaurants in alle prijsklassen", vertelt Kees.

Belangstellenden die een woonwagen willen kopen of huren kunnen een compleet ingerichte wagen bezichtigen in Apeldoorn. Deze is het hele jaar door te bekijken en kan eventueel ook worden gehuurd.

Informatie in Frankrijk: Kees Hoekstra, tel.: 00-33.475.66.80.34, fax: 00-33.475.66.80.35. Informatie in Nederland: Irma Pullman, tel. 055-533.91.12, fax: 055-533.91.54.De woonwagens zijn voorzien van alle comfort en ingericht in jaren '50 stijl.Kees Hoekstra voor een van zijn woonwagens: "Het beste onderduikadres van na de oorlog."Gasten hoeven het terrein niet af om verkoeling te zoeken. Een bar, klein zwembad en een terras voor de 'woonwagendeur' zijn aanwezig.

Publicatiedatum = 11 april 1998

terug Frankrijk-intro