Ali Baba Nederlandse camping om de hoek van sprookjesland

door Jaap Deltenre

CRECY-LA-CHAPELLE
Een Nederlands sprookje onder de rook van het super-Amerikaanse - en dus peperdure - sprookjesland Disneyland Parijs. Duizenden Nederlandse gezinnen hebben deze zomer een betaalbare Disney-vakantie geboekt bij Léon's Lodge, een door Nederlandse ondernemers gesticht en gerund camping- en recreatie-oord grenzend aan Disneyland.


Ir. J. G. J. ter Haar, algemeen directeur van Oad Reizen, die als grootste toerbusonderneming meer dan de helft van de Nederlandse Disneyland-bezoekers vervoert en onderbrengt in of nabij Disneyland, is laaiend enthousiast over de compleet ingerichte en verwarmde 4-persoons Ali Baba tenten op het 130 hectaren metende terrein.

"Een perfecte aanvulling op de nogal prijzige en vaak volgeboekte hotels van Disneyland," aldus de Oad-topman. "Een bezoek aan en overnachtingen in Disneyland is voor gezinnen een dure grap. Léon's Lodge is het enige betaalbare alternatief in de wijde omgeving. Comfortabel en voor veel minder dan de hotelprijs overnachten, eigen potje koken of prijsbewust happen en ontspannen op de camping, die geheel is afgestemd op familieplezier."

Willi Léon, één van de initiatiefnemers van Léon's Lodge: "De medewerking van Disneyland is prima. Het is een samenspel. Wij verkopen hun toegangskaarten aan onze duizenden Ali Baba- en camping-gasten, voor wie een verblijf op Disneyland te duur is."

Behalve de tickets, verzorgt Léon's Lodge ook een regelmatige busverbinding naar en van Disneyland, die de kampeerders zonder parkeerproblemen, lange voettochten en kassa-files in tien minuten in het hartje van het sprookjespark brengt. "En Parijs ligt op 20 autominuten afstand," voegt Léon toe.

April volgend jaar wordt de accommodatie uitgebreid met ca. 100 compleet ingerichte stacaravans die het Alladin-park gaan vormen. Oad heeft optie genomen op de eerste 25. "Wij zijn nu eenmaal fan van Léon's Lodge," aldus Oad-directeur Ter Haar, die zich de wet niet wil laten voorschrijven door de machtige Amerikanen.

Nu het hoogseizoen ten einde loopt, verlaagt ook Léon's Lodge zijn prijzen. (Groot)ouders met niet-schoolgaande (klein)kinderen wordt een driedaags verblijf in een Ali Baba-tent aangeboden vanaf ƒ95,- per persoon, inclusief één toegangskaart voor Disneyland, of één greenfee voor de 18-holes golfcourse die door het tijdschrift "Golf Europeèn" is uitgeroepen tot de beste in de wijde omgeving van Parijs, in prijs en kwaliteit.

Inlichtingen: alle reisbureaus van Oad, Vrij Uit, Holland International en VacansOleil.

Publicatie datum = 25-05-1996

terug Frankrijk-intro