&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Kant en klaar kamperen in Frankrijk

door PAULETTE MOERBEEK

PORTIRAGNES - Bij het maken van de vakantieplannen zijn de grote vragen altijd: waar naar toe, hoeveel kunnen we besteden en wat willen de kinderen? Door de kinderen wordt een hotel of pension of een appartement meestal snel van het lijstje geschrapt.

Kamperen? Ja, daar voelen de kinderen wel voor. Maar hoe zit dat met pa en ma? Eigenlijk zien zij dat op een gegeven moment niet meer zo zitten. De caravan? Prima idee, maar niet iedereen heeft zo n ding. Huren hier is mogelijk, maar dan moet een trekhaak achter de auto. Daarbij komt dat je, wanneer je ermee naar Frankrijk of Spanje wilt gaan, langer onderweg bent, meer brandstof verbruikt en eventueel heel wat meer franken of peseta s kwijt bent aan tol.

Wanneer u van plan bent om die kant uit te gaan, moet u er eens aan denken daar een caravan te huren. En dan bedoel ik geen gewone slaapdoos , maar een luxe 8x3 meter grote sta-caravan die voorzien is van douche en toilet, twee slaapkamers, waarvan een met een tweepersoonsbed en een waarin een lits-jumeaux staat. Met een huiskamer waar nog twee bedden te voorschijn kunnen worden getoverd en natuurlijk ook een keukentje.

Actief

Al meer dan twaalf jaar is de firma Danro Loisirs actief in de verhuur van dit soort sta-caravans. Ze bevinden zich op 17 verschillende, meestal drie- of viersterren-locaties in Frankrijk (Côte d Azur, Languedoc, Royan, La Rochelle, Biarritz, Bretagne en Noordoost Frankrijk) en Spanje (Cost Brava en Costa Dorada). Wel is het zo, dat niet iedere camping een zwembad heeft, maar dan ligt hij wel pal aan zee, zegt mevrouw Jackie Moses, directeur van Danro Loisirs. Vaak gebeurt het dat de mensen zo tevreden zijn, dat ze zelf zo n mobil home aan willen schaffen. Dat kan natuurlijk altijd, want behalve verhuren, verkopen we ze ook, voegt de uit Nederland afkomstige assistente Marianne Sweerts er aan toe.

De mensen zoeken dan een stukje grond, waar ze hun huisje neer kunnen zetten en wij zorgen er voor dat het daar komt. Overigens laten we er altijd de wielen onder zitten, want het komt regelmatig voor dat de mensen na een tijdje toch genoeg hebben van hun stekkie en ergens anders heen willen.

Voor meer informatie: Danro Loisirs, Route Nationale 112, 34420 Portiragnes (France), telef. 003367908989, fax 003367909843, vragen naar Marianne. Zij spreekt Nederlands). Marianne Sweerts voor een van de caravans.

Publicatiedatum = 24-12-1995

terug naar Frankrijk-intro