&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Automatische skipas

Van onze redactie Reiskrant

CHATEL - Vrijheid, blijheid. Dat is de achterliggende gedachte van een nieuw pasjessysteem in het skigebied Portes du Soleil. Het gaat hier volgens Nathalie Philibert, die de public relations voor het regionale skigebeuren verzorgt, om een pasje dat veilig in broek- of rugzak kan blijven zitten. Bij de liften worden de gegevens erop van afstand 'gelezen'.

"Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat automatisch de deurtjes van de toegangspoorten naar de skiliften worden geopend. De wintersporter hoeft de handschoenen niet meer uit te doen en heeft zo makkelijker toegang tot de pistes", aldus Nathalie.

Nathalie Philibert met de nieuwe skipas.

EIGEN FOTO

Zij attendeert toeristen op de mogelijkheid om een hapje te mee eten bij bergbewoners. Nathalie: "Dat gebeurt rond een grote eettafel midden in een typisch Savoyaardse keuken. Voor het eten op tafel komt vertellen de boeren over hun manier van leven. De gasten krijgen onder meer uitleg over de manier waarop de beroemde Abondance-kaas wordt gemaakt. Ook wordt een kijkje genomen in de stal, waar 'brildragende' koeien de kijkers nieuwsgierig aankijken. De koeien worden brildragend genoemd omdat ze bruine vlekken rond de ogen hebben."

 

Publicatiedatum = 4 november 2000

terug Frankrijk-intro