&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Eurojet

Politiepaar brengt spookdorp tot leven

Van onze redactie Reiskrant

BOULE D'AMONT - Een eeuwenoud Frans spookdorp is door twee Leidse politieagenten weer tot leven gewekt. Amper vijf jaar geleden leek het einde voor het dorpje Boule d'Amont in zicht. Er woonden nog slechts zeventien mensen. Totdat Jean-Paul en Mady Julien uit Leiden er neerstreken. Nu is het aantal inwoners meer dan verdubbeld.

Aanleiding voor het Franse avontuur zijn de laatste woorden van de vader van Mady, die niet zo lang geleden is overleden. Hij zei toen tegen zijn dochter en schoonzoon: "Als je iets echt in het leven wilt doen, doe het dan direct. Anders krijg je er de kans niet meer voor."

Het echtpaar Jean-Paul en Mady Julien.

Eigen foto

Mady en Jean-Paul hingen hun politiepet aan de wilgen, trokken naar het zuiden en begonnen een herberg. Ze hebben er nog geen moment spijt van gehad. Maar het is toch wel hard aanpoten om het hoofd boven water te houden en de aanloopkosten zijn fors. Vandaar dat Mady er in de Bollenstreek af en toe als freelance agente wat bij schabbelt

"Maar van de zomer zitten we weer in Boule d'Amont", zegt het stel, dat ook veel andere Nederlandse toeristische ondernemers in Frankrijk signaleert.

Boule d'Arimont is een schilderachtig dorpje. Het ligt rustig in de bergen. "Géén winkels, géén café, géén disco. Maar er is wel een restaurant", zegt Jean-Paul.

De herberg, met gebruik van zwembad, ligt op circa 500 meter hoogte centraal in het autovrije dorp. Er zijn vier tweepersoonskamers. De badkamers met douche en toilet worden door de gasten gedeeld. De omgeving bestaat uit een gevariëerd landschap. Ook zijn er tal van sportieve mogelijkheden, zoals het maken van bergwandelingen. Inlichtingen: 06-22722109.

 

Publicatiedatum = 27 mei 2000

terug Frankrijk-intro