Extra ferry tussen IJmuiden-Newcastle

Reizigers krijgen warme jas cadeau

door Thijs Jansen

IJMUIDEN - Door het succes van het afgelopen jaar komt er een extra passagiersschip op de lijn IJmuiden-Newcastle in het noorden van Engeland. Het aantal afvaarten van rederij Scandinavian Seaways, in Nederland 10 jaar actief, stijgt hiermee met 60 procent van 289 in 1998 naar 467 dit jaar.

Door het inzetten van een tweede schip tussen 22 april en 18 september zal de rederij vrijwel elke dag een afvaart bieden uit zowel IJmuiden als Newcastle. Hiermee hoopt de rederij aan de sterk stijgende vraag naar vakantie in het noorden van Groot-Brittannië te kunnen voldoen.

Kapitein Lens Höybye van de King of Scandinavia kijkt of de kust in IJmuiden veilig is. Naast hem staat directeur Roel Huisman van de jubilerende rederij. Eigen foto

Naar verwachting zullen er dit jaar 285.000 passagiers en 80.000 auto's de vijftien uur durende oversteek tussen IJmuiden en Newcastle maken. En in het voorjaar staat deze passagiers een aangename verrassing te wachten: een warme waxcoat regenjas.

Vochtig

Wie tussen 1 februari en 25 april van dit jaar met Scandinavian Seaways een reis naar Engeland boekt, krijgt gratis een warme waxcoat om zich tegen het frisse en vochtige klimaat in deze tijd van het jaar te beschermen.

"Ook dan heeft Noord-Engeland zijn bekoring", zegt een woordvoerder van het bedrijf. Het typisch Engelse klimaat past volgens hem eigenaardig genoeg bij de ongerepte natuur en de talrijke bezienswaardigheden in dit schitterende gebied, op de grens van Schotland en Engeland.

Newcastle is een schitterend uitgangspunt voor allerlei excursies en activiteiten, zoals fietstochten en wandelingen. Dat kan met of zonder gids. Inlichtingen bij de afdeling reserveringen: 0255-534546.

Publicatiedatum = 30 januari 1999