Ontdek de voordelen van het
Catered Chalet

Van onze redactie Reiskrant

"Ons streven is kleinschalige bouw van vakantie-chalets op toplocaties in de Franse Alpen. De chalets worden in Nederland verkocht aan particulieren en door de stijgende populariteit van Frankrijk als ski-bestemming zijn de verhuurmogelijkheden van de huizen uitstekend", aldus Peter Oussoren van Cairdale Constructions.

Peter Oussoren (36) en zijn zakelijke partner Maarten van der Werff (29) zijn een aantal jaren geleden Nederland 'ontvlucht' om zich te vestigen in Les Coches-Bellecentre, een skidorp in de Franse Alpen verbonden met het uitgestrekte skigebied van La Plagne dat door de snelle directe Thally's-verbinding van Rotterdam naar Bourg St. Maurice zeer goed bereikbaar is. Er bestaan overigens vergevorderde plannen om het skigebied van 'buurman' Les Arc te verbinden met het gebied van La Plagne.

Concept

Cairdale's eerste project was het chaletpark La Nova in Les Coches. Dit parkje bestaat uit een vijf chalets gelegen pal aan de piste. De huizen hebben een 'eigen' restaurant. Gesterkt door het succes van hun eerste project worden in de directe omgeving nog een aantal parkjes gerealiseerd, alle volgens het zelfde concept: Mooie locatie, groot skigebied, altijd onder de boomgrens (tussen 1200 en 1700 meter) en goede verhuurmogelijkheden.

Maarten van der Werff: "Wij bouwen chalets op toplocaties in de Franse Alpen"

Na een succesvolle carrière in Nederland Oussoren is bedrijfsjurist en Van der Werff was werkzaam als project-consultant ontdekten de twee vrienden dat het aanbod van betaalbare chalets in de Franse Alpen gering is. Minuscule appartementen in ongezellige betondorpen zijn daarentegen in de Franse Alpen in overvloed te vinden. Door de grote vraag naar comfortabele en betaalbare onderkomens speelden zij in op het concept van de catered chalet, d.w.z. chalets met de mogelijkheid van halfpension verzorging al dan niet met de aanwezigheid van chaletgirls, een formule in Engeland allang gemeengoed is.

Peter Oussoren

Maarten van der Werff: "Ons streven is om de huurders optimale service te bieden. Wij beheren de chalets maar de verhuur hebben wij uit handen gegeven aan de reisorganisatie Frantour. Frantour beweegt zich al enige jaren succesvol op de markt van de chaletverhuur. Zo worden deze chalets door ons gerealiseerd, door ons verkocht en beheerd maar door Frantour verhuurt. Het voordeel voor eigenaar en huurder is dat alles in Nederlandse handen is."

Door Nederlanders, voor Nederlanders: Eén van de chalets die het Nederlandse bedrijf Cairdale bouwde in het plaatsje Les coches in de Franse Alpen.

Vanaf 19 december t/m. 13 maart rijdt de Thallys wekelijks rechtstreeks naar de Franse Alpen. De Thallys vertrekt vanuit Rotterdam (6 uur 's ochtend) en komt aan in: Moutiers (13.44), Aime la Plagne, (aankomst 14.05) Landry (14.15) en als eindbestemming Bourg St. Maurice (aankomst 14.25). Vanuit Moutiers zijn er transfermogelijkheden naar Meribel, Mottaret, Val Thorens en Les Menuires. Vanuit Aime kunnen de skistations La Plagne, Les Arcs worden bereikt. Het eindstation Bourg St. Maurice 'bevoorraad' Tignes en Val d'Isère. De retourprijzen bedragen: ƒ452,- (eerste klas), ƒ380,- (tweede klas) en voor kinderen tussen 4-11jaar 203 gulden. Kinderen tot 3 jaar reizen gratis.

Informatie: Frantour, tel.: 0346-584800.

Publicatiedatum = 7 november 1998