" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="RIGHT" ALT="">

Liggend genieten

UTRECHT
Liggend op een zachtjes ronddraaiend cirkelvormig bed met een baldakijn van een serie olieverfschilderijen kunnen bezoekers van het befaamde Utrechtse Nationale Museum 'Van Speelklok tot Pierement' ontsnappen aan de jachtige tijd.

De neergevlijde kijkers zien als een stripverhaal een mannetje aan hun oog voorbijgaan, dat op humoristische wijze van een rusteloos type tenslotte in een blij en tevreden mens verandert. Alvorens deze gevoelens te bereiken, heeft het kereltje een scala aan soms nare ervaringen doorstaan. De uitgebeelde belevenissen hebben betrekking op een door haast en tijdbesparing geregeerde maatschappij.

Kunstenaar maakt draaibed tegen de verhaasting.
Foto Oscar Flos.

Het bijzondere project 'Dreamtime' is bedacht en uitgevoerd door aankomend Utrechtse kunstenaar Richard Huysmans (31). Hij vindt dat menigeen er goed aan doet zo nu en dan als het ware even de tijd stil te zetten om na te gaan waarmee men allemaal mee bezig is.

"Daarom vind ik het zo leuk dat de museumdirectie juist op de omvangrijke afdeling van de speelklokken mijn expositie een prominente plaats heeft gegund," zegt hij.

Het museum op het Buurkerkhof 10 is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.00-17.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00-17.00 uur.

Publicatiedatum = 31 oktober 1998