" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="RIGHT" ALT="">

Boekje met wijnroutes

ROTTERDAM
De Côtes du Rhône in Frankrijk is een populaire vakantiebestemming. De natuur, het klimaat en niet te vergeten de wijn, zorgen er voor dat elk jaar vele toeristen deze streek bezoeken. Om deze bezoekers ter wille te zijn heeft de wijnregio dit jaar een boekje uitgegeven met elf verschillende wijnroutes.

Deze routes zijn zowel met de fiets als met de auto te volgen en leiden naar verrassende plekjes. Zo slingert de Route des Dentelles de Montmirail door de wijngaarden van Gigondas en Vacquéyras en door het grillige bergmassief dat boven deze wijngaarden uitsteekt.

Een andere tocht voert langs de schilderachtige dorpjes in de Drôme, te midden van wijngaarden en olijfbomen. En ineens gaan dan de verschillende namen van de Côtes du Rhône Villages wijnen, zoals Vinsobres, Sablet, Cairanne en Rousset-les-Vignet tot de verbeelding spreken.

De wijnroutes zijn met bordjes langs de weg gemarkeerd en staan beschreven in een boekje voorzien van een routekaart. Bij elke route is een aantal toeristisch interessante plaatsen aangegeven. In het boekje is een overzicht opgenomen van wijnboeren die kunnen worden bezocht.

Het boekje is gratis, maar uitsluitend schriftelijk aan te vragen bij het promotiebureau Côtes du Rhône, Schietbaanlaan 30a, 3021 LK Rotterdam.

Publicatiedatum = 19 september 1998