Uitrusting steeds modieuzer en lichter

Fietsvakanties hebben de wind mee

door THIJS JANSEN

ALKMAAR
Fietsvakanties worden steeds populairder. Daarbij worden de kwaliteitseisen voor de uitrusting steeds hoger. Het is dan ook niet voor niets dat fabrikanten lichtere en modieuzere fietskleding aanbieden.

Dat geldt ook voor uitrustingsstukken als lichtgewicht tenten, slaapzakken, slaapmatten en rugzakken. Bij het ontwerpen van veel van deze producten is de fietser als uitgangspunt genomen.

Rugzakken krijgen steeds vaker een opvallend kleurtje. Zo presenteert een rugzakkenfabrikant voor dit jaar de zogenaamde 'Splashy colours', die ons helemaal onderdompelen in de zomerse sfeer van water, zee, zon, strand en vooral... pret.

De consument stelt bovendien steeds hogere eisen aan regenkleding. De tijd dat dergelijke kleding alleen maar waterdicht hoefde te zijn ligt definitief achter ons.

De klant van vandaag vraagt niet alleen optimale bescherming tegen de regen, maar ook heel veel draagcomfort, modieuze ontwerpen en veel gebruiksgemak. Er is nu zelfs regenkleding op de markt dat er niet als zodanig uitziet, meldt Danielle Tamis van AGU in Alkmaar.

Door hiermee rekening te houden en met de ontwikkeling van talloze andere producten spelen bedrijven als AGU in op het groeiend aantal fietsvakanties, want vorig jaar trokken maar liefst een half miljoen Nederlanders er op de fiets op uit voor een vakantie. Verwacht wordt dat het er dit jaar meer zullen zijn.

Actieve vakanties, dat is de trend. En de meest actieve vakantiegangers kiezen voor de fiets, een reden voor de Nederlandse ontwerpers Dekker en Spiekerman om een serie aluminium bagagedragers te ontwikkelen.

Fietsvakanties zijn populair. Fabrikanten doen er dan ook van alles aan om het reizen zo aangenaam mogelijk te maken

De dragers zijn onder meer stabiel, omdat zowel de voor- als de achterdragers altijd vlak zijn te stellen. Ook het zadel, dat veel leed kan veroorzaken, zorgt tegenwoordig voor optimaal zitcomfort. Zo is er een nieuw zadel ontwikkeld met een speciale gel-vulling, een vacuüm-systeem en enkele andere snufjes, zoals een uitgekiende vering.

Daardoor is elke fietsers verzekerd van heel veel zitcomfort, belooft de ontwerper. Het gaat hier om comfort dat men met de eigen ogen kan zien, omdat er in het zadel een doorkijkje is aangebracht...

Inlichtingen AGU in Alkmaar: 072-5411511.

Publicatiedatum = 4 april 1998