Fietsroutes in Utrecht verdubbeld

UTRECHT - De lengte van de recreatieve fietsroutes wordt in de provincie Utrecht in ijltempo bijna verdubbeld tot 830 kilometer. In het jaar 2000 kunnen fietsliefhebbers voor het eerst in de historie aan een stuk door een rondje langs de provinciale grenzen maken.

De bestaande fietspaden leiden weliswaar door natuur- en historierijke streken maar sluiten niet op elkaar aan. De pendelende toerist komt bijvoorbeeld van het ene op het andere moment vanuit een schitterend bos- of plassengebied in een dicht bebouwde omgeving terecht. Met deze toestand rekent het provinciebestuur in samenwerking met de ANWB radicaal af.

Als begin worden dit en komend jaar kapitalen geïnvesteerd in de aanleg van nieuwe recreatieve fietsroutes in de omgeving van de Grebbelinie bij Wageningen, het gebied van de Kromme Rijn en het Eemland. Het sluitstuk vormt een circa 270 kilometer lange route door de bossen van de Heuvelrug, de polders in het Veenweidegebied en langs de Loosdrechtse plassen.

De provincie en ANWB laten de fietsende recreanten op hun plezierritjes niet aanmodderen. De partners hebben zich garant gesteld voor het installeren van wegwijzers en informatiepanelen en de uitgifte van plattegronden, routebeschrijvingen en allerlei ander informatiemateriaal.

Wervingsfolder Groene Hart

GOUDA - Om actieve-recreatie in het Groene Hart te bevorderen hebben de gezamenlijke VVV's van Midden-Holland een toeristische wervingsfolder uitgebracht.

Deze handzame en kleurrijke Vrije-Tijdsplanner staat boordevol tips en informatie over fietsen, wandelen, museumbezoek en recreatie op en langs het water. Verder wordt informatie gegeven over; groepsdagtochten, winkelen, dagjes uit met de kinderen, weekmarkten, uitgaan, campings, golfbanen en verblijfsmogelijkheden van hemelbed tot trekkershut.

Daarnaast is in de folder een evenementenagenda opgenomen en een lijst met bezienswaardigheden en ideeën voor uitstapjes gerangschikt per stad of dorp. De Vrije-Tijdsplanner, die dit jaar voor het eerst wordt uitgegeven, is voor ƒ1,50 verkrijgbaar bij de VVV-kantoren.

Publicatiedatum = 7 februari 1998