Spelletjes op mobiele telefoon van Nokia

BADHOEVEDORP - Verveling op reis hoeft niet meer toe te slaan met de nieuwste mobiele telefoon van Nokia. Het toestelletje, dat zojuist onder het codenummer 6110 is gepresenteerd, bevat onder meer drie spelletjes, een valuta-omrekenprogramma, een zakagenda, een kalender, een alarm en je kan er natuurlijk ook nog mee bellen.

Het handzame apparaatje kan overal worden gebruikt, behalve in het vliegtuig zelf, omdat daar geen ingeschakelde mobiele telefoons mogen worden meegenomen. De spelletjes hebben diverse moeilijkheidsgraden.

Nieuwtjes voor toerist en zakenreizigers

Een ander nieuwtje op het gebied van mobiele telefonie is de zogenaamde pre-paid GSM-kaart. Daarmee is de gebruiker mobiel bereikbaar tegen minimale kosten. Het voordeel van de nieuwe kaart, waarvan de abonnementskosten ƒ50 per jaar bedragen, is dat de gebruiker het belbedrag beter in de hand kan houden.

De kaart is met name interessant voor jonge mensen, scholieren, tijdelijke gebruikers en binnenlandse vakantiegangers. De kaart past op elke moderne mobiele telefoon. De kaart maakt bellen naar alle 10-cijferige nummers van het vaste en het mobiele netwerk mogelijk, evenals 0800- en 0900-nummers.

Bellen naar het buitenland is met de nieuwe belmethode eveneens mogelijk; vanuit een ander land bellen naar een mobiele telefoon met pre-paid behoort niet tot de mogelijkheden. Voice-mail, SMS-berichten ontvangen en verkorte nummerprogrammering behoren wel tot de mogelijkheden.

Het tarief van de nieuwe kaart is ƒ50. Dit bedrag blijft twaalf maanden geldig. Twaalf maanden nadat de kaart is opgeladen, vervalt het saldo. Op dat moment kan men nog wel worden gebeld en de gratis nummers bellen. In de dertiende maand vervallen het nummer en de kaart; in de maand daarna wordt het nummer vrijgegeven. Inlichtingen: BelCompany, 0800-1413.

Publicatiedatum = 31 januari 1998