Nokia 9000 communicator

Als mobiele telefoon is de Nokia 9000 communicator een beetje aan de zware kant. Maar een gebruiker kan er dan ook een hoop mee doen. Het toestel is niet alleen een draagbare telefoon, het is tevens een elektronische organiser.

De telefoon is niet echt licht, maar de mogelijkheden zijn er dan ook naar.

Het toestel is pas sinds enkele maanden optimaal in ons land te gebruiken. Dat komt onder meer omdat de GSM-netwerken hier nu ook voorzien in ondersteunende diensten zoals draadloze datatransmissie. De Nokia kan daarvan een groot aantal diensten aan.

Het toestel combineert een GSM-telefoon met functies zoals fax, e-mail, tekstboodschappen (SMS) en internet-toegang. Daarnaast biedt het organiserfuncties als een agenda, een adresboek en een calculator. Al deze functies zijn op elkaar afgestemd, samen in één handzame draagbare telefoon.

De filosofie achter het toestel is het feit dat volgens de makers communicatie een natuurlijke behoefte is, die op een natuurlijke wijze moet worden ondersteund. Vooruitstrevende technologie met mobiele communicatie niet moeilijker maken, maar juist gemakkelijker. Inlichtingen BelCompany: 0800-1413.

Publicatiedatum = 10 januari 1998