Verkeersdrukte

De ANWB verwacht als vanouds een enorme verkeersdrukte van en naar wintersport-bestemmingen rond de Krokusvakantie (23 tot 28 februari). "Nederlandse wintersporters doen er daarom goed aan buiten de piekdrukte (zaterdag 21 en 28 februari) heen- en terug te reizen. Het filespook loert in die week grotesk, daar tevens de bevolking van Duitsland (Rosenmontag) en Beieren dan vakantie heeft."

Wintersporters hoeven al lang niet meer onvoorbereid de piste op. Het indoor-skiën (overdekt) stelt iedereen in staat het hele jaar door in eigen land de prestaties op peil te houden. 'Snowworld' in Zoetermeer en 'Skidôme' in het Brabantse Rucphen zijn twee uitstekende overdekte banen, waar op 'echte' sneeuw ( gefabriceerd zonder chemische toevoeging) aan de belangrijkste vormen van wintersport kan worden gedaan.

Verre landen met eveneens prima reputatie op wintersport (Rocky Mountans, Keystone Colorado, Gray Rock Canada) lonken tegenwoordig maar al te graag naar de enorme geldstroom die in de Europese wintersport omgaat. In het skidorp Vail in Colorade bijvoorbeeld is voor 14 miljoen dollar een hypermoderne nieuwe kabelbaan aangelegd. De zilvergelakte gondels zijn verwarmd, hebben panorama-ramen en leren banken. Het interieur van de cabines is zelfs afgewerkt met notenhout.

Echter slechts weinigen van hier voelen zich geroepen de halve aardbol af te reizen voor iets dat dicht bij huis eveneens te vinden is: prima sneeuwcondities, moderne kabelbanen en cabineliften, goed onderhouden hellingen en pistes en gezellige hotels, winkels en restaurants.

Publicatiedatum = 6 december 1997