Nieuwe Nederlandse skigids

door Marco de Vries

Voor wie al jaren op wintersport gaat in hetzelfde dorp en toe is aan een nieuwe bestemming of gewoon meer wil weten over andere skidorpen in de Alpen is er nu de Yeti SkiWijzer. Deze pas verschenen SkiWijzer (in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging) is de eerste Nederlandse skigids (in 2 delen) die meer dan 400 wintersportplaatsen in de Alpen beschrijft.

Niet alleen de grote en bekende dorpen maar ook tientallen kleinere dorpen die normaal niet aan bod komen in gidsen als deze. Wie heeft bijvoorbeeld wel eens gehoord van het sportief-mondaine dorp Limone Piemonte, vlakbij Turijn en op maar 100 km van de Middellandse Zee. Je kunt er schijnbaar heerlijk in de zon ski n en ook een dagje uit naar Monaco.

In de Yeti SkiWijzer zijn zulke dorpen niet vergeten, integendeel, men heeft er juist naar gestreefd om er meer te ontdekken. De Yeti SkiWijzer heeft een handzaam formaat en is overzichtelijk vormgegeven. De originele tekeningen van Peter Vos dragen er zeker ook toe bij dat het boekje zo'n prettige uitstraling heeft.

Met behulp van pictogrammen worden onder meer het aantal zonuren, de prijzen in een dorp, de gemiddelde hoeveelheid sneeuw, het telefoonnummer van de locale VVV, alternatieve activiteiten en het hoogste punt in het skigebied aangegeven. Omdat de pictogrammen voor alle dorpen hetzelfde zijn, kunnen de dorpen in de verschillende landen onderling goed worden vergeleken.

Volgend jaar wordt de SkiWijzer onder meer uitgebreid met nog meer informatie over locale accommodatie, maar ook meer over restaurants en waar je op oudejaarsavond nog een arreslee kunt huren. Maar ook zonder deze extra informatie is de Yeti SkiWijzer al een boekje waar je niet omheen kunt als je op wintersport gaat.

De Yeti SkiWijzer is te koop in de boekhandel voor ƒ39,50 per deel. Deel 1: Italië, Frankrijk en Zwitserland en deel 2: Oostenrijk en Zuid-Duitsland.

Publicatiedatum = 07-12-1996