&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

HONDEN MEER DAN WELKOM

 

"De hond slaapt bij de eigenaar op de kamer. Voor hele grote honden is er overnachtingsruimte in de stallen." Nieuwsgierigheid is de bron van mijn bestaan en als je zo'n passage in een door een vriend aangereikte hotelfolder ziet staan, wil je er meer van weten. Zijn de honden echt zo groot of is het hotel zo klein?

Nou, groot is hostellerie 'Hettenheuvel' in het Gelderse Braamt niet echt. Acht kamers, om precies te zijn, maar die lijken toch ruim genoeg om een redelijk forse viervoeter onderdak te kunnen bieden. Fons en Monique van Rooijen, die de diretie over Hettenheuvel voeren, gaan echter van de eigen omstandigheden uit en die behelsen dat ze baas en bazin zijn van twee Ierse wolfshonden. Een groter ras bestaat er niet. Omdat bij mijn binnentreden ook nog enkele andere exemplaren op bezoek zijn, is het een beetje dringen, al verlaat een ander echtpaar met juist weer een klein blaffertje de ruimte.

In dit hotel is het een beestenboel.

EIGEN FOTO

 

Volgens Fons van Rooijen zijn er in Nederland zo'n 1500 Ierse wolfshonden waarvan de eigenaren er ook wel eens een paar dagen uit willen. Dat kan dus hier. Je kunt trouwens ook je paard meenemen. Dat gebeurt opmerkelijk vaak. Er zijn stallen en mooie ruiterpaden die precies voor de deur beginnen, al heeft Fons daar wel een beetje moeite voor moeten doen. Een paard dat op stro wil staan moet ƒ25 betalen. Wordt zaagsel geprefereerd dan kost het ƒ35. Er wordt standaard haver, gerst en maïs gevoerd en indien u iets anders op het menu wenst kan dat ook geregeld worden.

Onthaasting

Omdat Hettenheuvel een rustpuntje wil zijn, tref ik in de folder ook het modewoord onthaasting aan en in het kader daarvan staat er ook geen televisie op de kamer. Fons haast zich echter daaraan toe te voegen dat wanneer ik toch een verrekijk zou wensen hij dit onmiddellijk in orde kan maken. Ik wandel echter liever en stukje, waarna me wordt verteld dat de hostellerie ook beschikt over een zogenaamde 'natte jassenkamer', waar ik mijn inderdaad licht doorweekte jas op kan hangen. In dit vertrek liggen ook verschillende ruige handdoeken waarmee de honden droog gewreven kunnen worden. De beesten staan hier immers op een belangrijke plaats

Tijdens het diner serveert Monique, die over de pannen gaat, konijnenbout. Want ook diervriendelijkheid moet je niet te ver doorvoeren.

  • Hostellerie Hettenheuvel, Hooglandseweg 6, Braamt, telefoon 0314-651452. Tweepersoons overnachting ƒ165.

Publicatiedatum = 2 december 2000

Intro-Diversen