&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Eurojet

Oerstenen in Naturalis

Museum Naturalis in Leiden is uitgebreid met twee oeroude topstukken, die edelsteenliefhebbers doen smullen. Het ene stuk is maar liefst 3,8 miljard jaar oud!. Het betreft een groot stuk ijzersteen van 275 kilo, waarin aanwijzingen voor het allereerste leven op aarde zijn aangetroffen. Een dergelijke oersteen is in geen enkel ander museum te zien. Hij is speciaal voor Naturalis uit Groenland gehaald. Het tweede stuk, afkomstig uit Brazilië, is circa 1,9 miljard jaar oud. Het bevat meer dan 40 smaragdkristallen.

Een medewerkster van Naturalis toont het 3,8 miljard jaar oude stuk ijzersteen, waarover het museum sinds kort beschikt.
Foto: David Rozing.

 

Rondom deze primeurs vinden in de krokusvakantie (t/m zondag 12 maart a.s.) tal van activiteiten voor het hele gezin plaats. Zo is er een diashow met het verhaal van de 'kei-o-loog' en bij de oersteen wordt het verhaal verteld van De oersteen en het geheim van de smaragd'. In die vakantieperiode ligt er voor alle kinderen een klein aandenken klaar.

Naturalis (Darwinweg te Leiden) is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-18.00 uur, tijdens schoolvakanties ook op maandag. Toegangsprijs ƒ12,50, kinderen van 4 t/m 12 jaar ƒ7,50, mjk geldig.

Publicatiedatum = 04 maart 2000