&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Eurojet

Europa in handpalm

door Thijs Jansen

UTRECHT - Bijna heel Europa in de palm van een hand. En dan ook nog op een paar meter nauwkeurig weten waar je zit. Dat kan met een elektronische landkaart, die net zo groot is als een gsm-telefoon. Met dit apparaatje kan de papieren wegenkaart in de prullenmand.

Rento IJsenbrant: Gedetailleerde kaart en uitgebreide informatie in eMap.
Eigen foto.

 

De zogenaamde eMap maakt het mogelijk binnen bijna heel Europa afspraken van deur tot deur te plannen. Op het display kan de gebruiker tot in detail zien waar deze zich bevindt, welke richting deze uitgaat en waar deze naar toe moet. De praktijk leert dat het werkt.

Een route vanuit het westen van ons land naar een plaats in Oost-Groningen wordt in een handomdraai in het apparaatje uitgezet en een pijl geeft aan of de juiste weg wordt gevolgd, hoe ver het is en hoelang het duurt om de afstand te overbruggen.

15 Meter

De kaart kan op verschillende schalen worden afgebeeld. Er kan zelfs tot op de straat nauwkeurig worden afgelezen waar de gebruiker zich bevindt. De eMap heeft een ingebouwde twaalf-kanaals GPS-ontvanger. Die zorgt er voor dat de positie van de gebruiker tot op vijftien meter nauwkeurig direct op de kaart wordt aangegeven.

De basiskaart bevat informatie over steden en dorpen, het wegennet, maar ook rivieren, meren, luchthavens en landsgrenzen in Europa. En het wordt allemaal nog mooier, weet Rento IJsenbrant van importeur Sailtron in Utrecht. "Er is een nog gedetailleerder landkaart en uitgebreide informatie mogelijk", zegt hij. De gebruiker kan dan volgens hem adressen en telefoonnummers op zoeken, ontvangt tips over bezienswaardigheden en krijgt een overzicht van nabijgelegen restaurants en hotels. De eMap kost ƒ925. Inlichtingen 030-2840850.

Publicatiedatum = 26 februari 2000