&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Eurojet

Skaten in Parijs en Barcelona

Van onze redactie Reiskrant

AMSTERDAM - Het skaten wordt in ons land erg populair en geen wonder, dat nu ook vakantiereizen voor deze sportieve 'schaatsers' op de weg worden georganiseerd. 'Skate.A.Round' in Amsterdam heeft reizen naar Parijs en Barcelona op het programma staan en krijgt vooral in de Franse hoofdstad alle medewerking van de politie.

Skaters bij de Eiffeltoren.
Foto: Cathelijne van den Bercken

In Parijs zijn ongeveer twee miljoen skaters en in plaats van deze sport op de openbare weg te verbieden, organiseert de politie daar speciale tochten door het centrum van de stad op vrijdagavond en zondag. Soms nemen wel 20.000 skaters eraan deel, die begeleidt door motoragenten en ook gendarmes op skates in hartje Parijs langs tal van bekende punten als het Louvre, de Notre Dame of de Avenue des Champs-Elysées mogen skaten. Dat gebeurt op vrijdag van 10 uur 's avonds tot 1 uur 's nachts. Ook geoefende rolschaatsers mogen meedoen.

Van eind maart to half november wordt op zondagen van 9 uur 's morgens tot 5 uur 's middags een deel van de autoweg langs de Seine voor al het verkeer afgesloten om zo ruim baan te maken voor de skaters. Dan kan een heerlijke tocht langs het water gemaakt worden zonder dat men last heeft van de automobilisten.

Organisator Lex van Buuren: " In plaats van ons te wringen in de metro of in ellenlange files te staan, skaten wij van de ene toeristische attractie naar de andere. De stoepen in Parijs zijn prachtig voor deze sport en ook het aantal fietspaden neemt toe. Vorig jaar zijn 750 skaters met ons mee naar Parijs geweest en dat aantal groeit nog steeds. Tijdens zo'n reis gaan er ook enkele instructeurs mee, die onderweg nog een paar extra lessen geven."

Ook Barcelona houdt rekening met het groeiende leger van skaters en fietsers. Alle recreanten kunnen gebruik maken van een netwerk van geasfalteerde paden langs de uitgestrekte boulevard en in het centrum van de stad.

Inlichtingen: Skate.A.Round, Amsterdam, telefoon 020-4681682 of www.skate-a-round.com.

Publicatiedatum = 05 februari 2000