De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTDigilink14 februari
is het weer Valentijnsdag, en kan iedereen een kaart sturen naar zijn/haar "geheime" liefde. Via deze site kun je kaarten versturen, nieuwsfeiten over de liefde lezen, er is een liefdeshoroscoop, en nog veel meer.

Heb je nog geen kadootje voor je geliefde? Ook daar zijn oplossingen voor gevonden...
Veel plezier en maak er samen met je partner een romantische dag van!Wist je dat...
Hieronder staat een aantal grappige berichten en onderzoeken uit het archief van De Telegraaf. Al deze berichten hebben iets met liefde te maken. Zo kun je je geheugen nog even opfrissen...

Uit de binnenland-sectie van De Telegraaf-i van 18 oktober 2000
Nederlander vrijt 90 keer per jaar
De Nederlander bedrijft gemiddeld negentig keer per jaar de liefde, neemt genoegen met ťťn partner en gebruikt een voorbehoedsmiddel. Dit blijkt uit onderzoek dat condoomfabrikant Durex in 27 landen uitvoerde. Amerikanen vrijen met 132 keer per jaar het meest. Ook de Russen bedrijven opvallend vaak de liefde, gevolgd door de Fransen die met 121 keer een derde plaats bekleden. Bij Japanners, MaleisiŽrs en Chinezen laat het libido te wensen over, evenals de Italianen halen ze bij lange na het gemiddelde niet.


In tegenstelling tot de Fransen, die gemiddeld met bijna zeventien partners het bed delen, staan wij te boek als een monogaam volkje. Ruim een kwart van de Nederlanders gaat in zijn leven met slechts een partner naar bed. Het aantal sekspartners van de Nederlander ligt op 7,3 terwijl er wereldwijd een gemiddelde van 8,2 wordt gehaald. India is hekkensluiter met een gemiddelde van 1,8 partners.
Nederlanders fantaseren daarentegen wel graag over andere mannen en vrouwen. Bijna een kwart van de vrouwen vindt Tom Cruise de meest sexy man op aarde, bij beroemdheden als Brad Pitt en Mel Gibson dromen ze eveneens graag weg. Jennifer Lopez en Anna Kournikova worden door de Nederlandse man geadoreerd.


Het onderzoek van Durex wijst eveneens uit dat de Nederlandse jeugd er vroeg bij is. Waar jongeren wereldwijd voor de eerste keer liefde bedrijven op gemiddelde leeftijd van 18,1 jaar, experimenteren Nederlandse jongens en meisjes als ze ruim zeventien zijn. Chinezen zijn laat, een eerste seksuele ervaring doen ze pas op als ze tweeŽntwintig zijn. Angst voor aids heeft zijn weerslag op het seksuele gedrag van meer dan de helft van alle Nederlanders. Negen op de tien Nederlanders gebruiken een vorm van anticonceptie, waarbij het condoom vooral onder alleenstaanden hoog scoort.Uit de binnenland-sectie van De Telegraaf-i van 18 februari 2000
Hond vergroot kans op nieuwe liefde
Op zoek naar een nieuwe liefde? Neem een hond! Dit zeggen psychologen van de Warwick universiteit in Engeland. Volgens hen zorgt de trouwe viervoeter niet alleen voor gezelschap maar vergroot hij ook de kansen voor het vinden van een partner.

In het wetenschappelijk tijdschrift New Scientist zegt psychologe June McNicholas dat een hond mensen aanmoedigt om contact met elkaar te hebben. McNicholas nam vijf dagen lang een hond mee aan de wandel. Tijdens die dagen werd zij 156 keer aangesproken. Daaruit volgde 50 afspraakjes. In beide gevallen was 60 procent man. Een mannelijke collega van McNicholas herhaalde het experiment. De man ontmoette tien keer zoveel mensen als hij een hond bij zich had, dan wanneer hij alleen was. McNicholas concludeerde dat een hond een goede 'ijs-breker' is.

Een tip van de psychologe voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde is: De hond trainen om met zijn staart te kwispelen naar mensen die je aantrekkelijk vindt.


Uit de buitenland-sectie van De Telegraaf-i van 4 november 1999
Stress fataal voor seksleven
Meer dan tweederde van het Britse volk is te gestresst voor sex. Maar liefst 68 procent van de ondervraagden voor een onderzoek in het kader van de naderende Nationale Stress Bewustzijnsdag zegt niet meer met zijn of haar partner naar bed te gaan vanwege stress.

Volgens 90 procent komt dat door te veel spanning op of met het werk. Een derde kan het zelfs niet laten aan het werk te denken tijdens het bedrijven van de liefde.

Sex verjongt
Vaste paren die minstens drie maal per week met elkaar naar bed gaan kunnen er minstens tien jaar jonger uitzien. Dat meldde de Schotse neuro-psycholoog David Weeks na een tien jaar lange studie.

Weeks ondervroeg 3500 mensen van 18 tot 102 jaar en ontdekte dat de mannen en vrouwen die resp. 12 en 10 jaar jonger werden geschat vaker de liefde bedreven dan het gemiddelde van twee keer per week. Belangrijk daarbij is dat tijdens de daad stoffen vrijkomen die een opbouwend effect op het lichaam hebben. Dat geldt overigens alleen voor mensen met een vaste partner, ontdekte Weeks, "want wisselende partners zorgen voor stress".

© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl