Valentijnsdag
2 0 0 0









&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Recepten: menu 2

Tomatensoep met Basilicum
Benodigdheden (voor vier personen):
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 600 gram tomaten
  • 1 zakje basilicum
  • 2 eetlepels (olijf-)olie
  • 1 pot vleesfond 380 ml.
  • zout, zwarte peper

    Voorbereiding:
    Sjalotje en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in reepjes snijden. Helft van basilicum in dunne reepjes snijden. In braadpan olie verhitten. Basilicumreepjes enkele seconden bakken. Sjalot en knoflook halve minuut meebakken. Tomaatblokjes erdoor scheppen. en ca. 2 minuten zachtjes laten koken. Soep met staafmixer pureren en boven andere pan door zeef wrijven. Op smaak brengen met zout en peper.

    Bereiding:
    Verwarm de tomatensoep weer zachtjes. Rest van de basilicum in reepjes snijden. Schep de soep in vier diepe borden en doe de basilicum erbij.

    Gehakttaart
    Benodigdheden

  • 200 gram gehakt
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 2 1/2 eetlepel oude geraspte kaas
  • kerriepoeder
  • boter
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 1/2 eetlepel gehakte peterselie
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 1/2 eetlepels melk
  • 1/2 citroen

    Bereiding:
    Doe het gehakt in een kom. Doe 3 eetlepels paneermeel erbij. Voeg de eieren, peterselie, ui, knoflook, kaas, zout, kruiden en melk toe. Kneed het tot een samenhangend geheel. Beboter de bakvorm en strooi de rest van het paneermeel erin. Druk het gehakt stevig in de vorm en bestrijk de bovenkant met de halve citroen. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 40 minuten.

    Grootmoeders Appeltaart
    Benodigdheden (voor vier personen):

  • 1 pak appeltaartmix
  • 75 gram rozijnen
  • 1 kilo Goudreinetten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels paneermeel

    Bereiding:
    Maak het deeg volgens de aanwijzingen op het pak. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in met boter. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Rol tweederde van het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond tot je een lap krijgt van ongeveer 30 cm doorsnede. Bekleed de bodem en de opstaande rand van de vorm met het deeg. Was de rozijnen en week ze in warm water. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Doe de appels in een kom en meng ze met het citroensap, de suiker, de vanillesuiker, de kaneel en de uitgelekte rozijnen. Bestrooi de bodem met paneermeel en schep de appelvulling erop. Maak van de rest van het deeg reepjes en beleg de taart ermee. Bestrijk de deegrepen en de rand met wat ei en giet de rest van het ei over de taart. Bestrijk het deeg dun met suiker. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten lichtbruin en gaar. Laat de taart vijf minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de rand en laat de appeltaart verder op de bodem van de vorm afkoelen.

  • © 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
    e-mail: redactie@telegraaf.nl