&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> Advertentie???
De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTTelegraafNet
 

Sinterklaas zet voet op Nederlandse bodem

De pakjesboot met daarop de Sint met z'n pieten voer de haven van Woudrichem binnen. Zaterdag 18 november zette de Goedheiligman weer voet op Nederlandse bodem. Dit keer was Woudrichem de plek die samen met de Sint het feest kon vieren en live op de Nederlandse publieke tv was te zien.

Meneer Aart, de burgemeester van Woudrichem dr. M.J. Chr. Worrel en drie kinderen ontvingen de Goedheiligman bij de aanlegplaats in de historische stadshaven. Er stonden duizenden kinderen Sinterklaas op te wachten. Het was duidelijk te zien dat de Sint erg blij was weer in Nederland te zijn, en alle kinderen weer kon begroeten.

De Sint liet zich ook in Woudrichem leiden door z'n trouwe schimmel. Samen met al z'n pieten werd Sinterklaas rondgeleid. Alle scholen uit deze plaats werkten aan de intocht mee. De kinderen waren Oud-Hollandse spelletjes aan het spelen, en de Sint mocht dat van dichtbij bewonderen. De pieten hielden alles in de gaten vanaf de daken. Ze zijn er gelukkig niet afgevallen, en dat komt natuurlijk door de uitstekende pietenopleiding die ze hebben gehad! Ook kreeg Sint Nicolaas een portie kibbeling aangeboden (in Spanje hebben ze deze vislekkernij namelijk niet). Dat het hem gesmaakt had, was goed te zien.

Ook had een groepje kinderen een dans ingestudeerd. Danspieten deden meteen mee, maar ze vonden het wel erg moeilijk. Het paard werd ook goed verwend, want kinderen langs de kant hadden wortels en suikerklontjes meegebracht. De gezamenlijke muziekverenigingen van Woudrichem hadden twee fanfarekorpsen samengesteld die de hele tocht muzikaal begeleidde.

Bij het eindpunt van de route aangekomen mocht Sinterklaas op een speciaal voor hem gemaakte stoel zitten en kon hij wat uitrusten. Er konden ook een paar kindertjes bij de Sint op schoot gaan zitten en zij mochten dan een liedje voor hem zingen.

Volgens Meneer Aart is de Wegwijs Piet verliefd geworden op een meisje uit Sesamstraat. Zij kwam ook het podium op, om aan Sinterklaas te vragen of hij samen met de pieten ook naar Sesamstraat wilde komen. De Sint vond het een goed plan, dus als ze binnenkort bij Sesamstraat op bezoek gaan, zullen we wel zien of de Wegwijs Piet verliefd op haar is.

Toen de feestelijke intocht ten einde liep, kreeg de Sint nog een verrassing. De kinderen zongen in plaats van het afscheidslied het speciale Woudrichems Sinterklaaslied. Het lied heet "Sinterklaas in Woudrichem". Er is van dit lied ook een CD gemaakt. De burgemeester heeft het als kadootje van de kinderen uit Woudrichem aan Sinterklaas gegeven, en daar was de goedheiligman heel blij mee.

Daarna is Sinterklaas met de Zwarte Pieten en zijn paard vertrokken uit Woudrichem, om vervolgens andere plaatsen in Nederland ook een bezoek te brengen. De kinderhartjes in Nederland zullen de komende weken sneller gaan kloppen. Want zal de Sint samen met alle hulp-pieten alle kadootjes bij het juiste adres bezorgen?

 

De Telegraaf-i wenst iedereen een gezellige Sinterklaastijd!

 

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl