&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [advertentie]
De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTTelegraafNet

Gemarineerde Varkensrollade
( Echine de Porc Marinée )

Ingrediënten:
800 gram varkensrollade
1 takje thijm
40 gram boter
1 blaadje laurier
3 sjalotjes
2 takjes peterselie
1/4 liter droge witte wijn
zout,peper
1 teentje knoflook
bloem

bereiding:
Maak 24 uur van te voren de marinade. Schil de sjalotjes en het teentje knoflook. Leg het vlees in een kom, maak van tijm, laurier en peterselie een boeketje en leg het bij het vlees. Leg er ook de sjalotjes en de knoflook bij. Strooi er zout en peper over. Schenk er dan de wijn over en laat het 24 uur marineren. Keer de rollade vaak om. Maak van 20 gram boter en 20 gram bloem een beurre manié door ze goed te kneden. Haal het vlees uit de marinade, laat het uitlekken, droog het af en wrijf het in met 20 gram boter. Leg het op een treeftje in een oven van 170 graden C. boven een lekbak en laat het 45 minuten sauteren. arroseer vaak met het vocht in de lekbak. passeer de marinade. Doe het vocht in een pannetje en reduceer het op hoog vuur tot 2/3. Als het vlees klaar is, legt U het op een verwarmde dienschaal. Voeg de beurre manié onder kloppen bij het ingekookte vocht en geef hier ook het braadvocht van het vlees bij. Klop met de garde totdat de saus bindt. Geef de saus in een sauskom.

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl