Gemarineerde
Varkensrollade
( Echine de Porc Marinée )
Ingrediënten:
800 gram varkensrollade
1 takje thijm
40 gram boter
1 blaadje laurier
3 sjalotjes
2
takjes peterselie
1/4 liter droge witte wijn
zout,peper
1 teentje knoflook
bloem
bereiding:
Maak 24 uur van te voren de marinade. Schil de sjalotjes
en het teentje knoflook. Leg het vlees in een kom, maak
van tijm, laurier en peterselie een boeketje en leg het
bij het vlees. Leg er ook de sjalotjes en de knoflook bij.
Strooi er zout en peper over. Schenk er dan de wijn over
en laat het 24 uur marineren. Keer de rollade vaak om. Maak
van 20 gram boter en 20 gram bloem een beurre manié door
ze goed te kneden. Haal het vlees uit de marinade, laat
het uitlekken, droog het af en wrijf het in met 20 gram
boter. Leg het op een treeftje in een oven van 170 graden
C. boven een lekbak en laat het 45 minuten sauteren. arroseer
vaak met het vocht in de lekbak. passeer de marinade. Doe
het vocht in een pannetje en reduceer het op hoog vuur tot
2/3. Als het vlees klaar is, legt U het op een verwarmde
dienschaal. Voeg de beurre manié onder kloppen bij het ingekookte
vocht en geef hier ook het braadvocht van het vlees bij.
Klop met de garde totdat de saus bindt. Geef de saus in
een sauskom.