&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [advertentie]
De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTTelegraafNet

Coulibiac van Zalm
( Coulibiac de Saumon )

IngrediŽnten: Voor 8 personen:
400 gram zalmfilet
150 gram rijst
800 gram bladerdeeg
500 gram champignons
1 citroen
5 eieren
120 gram tapioca
200 gram boter
4 sjalotjes
20 gram paprikapoeder
1,5 dl witte wijn
zout, peper
2 laurierblaadjes

Kook de eieren hard in 10 minuten. Kook de rijst gaar. Maak de zalm schoon, doe hem in een pan samen met de wijn, het paprikapoeder, water en zout, de laurierblaadjes en laat hem zachtjes 15 minuten pocheren. Laat hem dan in het vocht afkoelen. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Pers de citroen uit. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Geef er citroensap over zodat ze niet zwart worden. Smelt 20 gram boter in een pannetje en geef er de sjalot en de gehakte champignons bij, zout en peper en laat op klein vuur 15 minuten zachtjes smoren. Breng een halve liter water aan de kook, strooi hier de tapioca in en laat deze zeer zachtjes 15 minuten koken. Men krijgt dan een praktisch doorzichtige substantie. Laat afkoelen. Neem 2/3 van het bladerdeeg en rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 50 bij 25 cm, en die een dikte heeft van 2 ŗ 3 mm. Rol de plak om de deegrol en breng ze zo op een natte bakplaat. Prik er overal goed met een vork in, dit deel hoeft niet zoveel te rijzen. Zet de oven op 230 graden C. Leg in het midden van het deeg een laag rijst van 8 cm breed en iets korter dan de lengte van het deeg. Daarop een laag champignons, daarop de zalm, en daarop de tapioca. Snij de eieren in vieren en leg ze op de tapioca. Sla de vier randen van het deeg dan om de inhoud heen en plak ze aan elkaar met wat water. Rol de rest van het deeg uit tot een plak die groot genoeg is om het pakket te bedekken. Leg ze er overheen en bevestig ze aan de randen goed aan het andere deeg. Klop het laatste ei los in een kom. Strijk hiermee de oppervlakte van de coulibiac in. Maak met een scherp mes lichte sneden over het deeg zodat een ruitvormig patroon ontstaat. Schuif de bakplaat ongeveer 25 minuten in de hete oven. Smelt de boter en doe deze in een sauskom. Leg de coulibiac voorzichtig op een voorverwarmde dienschaal en serveer.

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl