Bavarois
met Aardbeien
(Bavarois
aux Fraises)
Ingrediënten:
500 gram aardbeien
150 gram suiker
5 gram gelatine
4 dl slagroom

Week de gelatine in water. Maak de aardbeien schoon, houd
er wat apart voor garnering en draai de rest door een zeef.
Voeg er een scheut citroensap bij en de suiker. Roer deze
er goed door. Doe de geweekte gelatine in een pannetje met
een lepel kokend water en zet dat op zacht vuur. Roer totdat
de gelatine gesmolten is. Voeg deze dan bij de aardbeienpuree
en roer hem er langzaam goed door. Klop de slagroom zeer
stijf. Meng hem voorzichtig door de aardbeienpuree. Doe
de compositie in een vorm en laat ze in de koelkast opstijven.
Om de bavarois te lossen houden we de vorm even in heet
water en storten de bavarois op een dienschaal. Garneer
met de achtergehouden aardbeien.