&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [advertentie]
De Telegraaf-iNieuwsLinkSportLinkDFTTelegraafNet

Bisschopswijn

10 kruidnagels
1 sinaasappel
1/4 l water
iets foelie
een stukje pijpkaneel
100 g suiker
1 l rode wijn

6 glazen
Steek de kruidnagels in de sinaasappel. Breng het water met de sinaasappel en de kruiden aan de kook en laat het geheel 3/4 uur trekken. Zeef het vocht en voeg de suiker en de rode wijn toe. Breng tenslotte de drank tegen de kook aan.

----------------------------------------------------

Warme wijn, Glühwein
6 kruidnagels
1 citroen
1/4 l water
150 g basterdsuiker
1 l rode wijn
6 schijfjes citroen

6 glazen
Steek de kruidnagels in de citroen. Breng het water met de citroen aan de kook en laat het 45 minuten trekken. Haal citroen uit het water, voeg de suiker en de wijn toe en breng de drank tegen de kook aan. Schenk de hete wijn in glazen en doe in ieder glas een dun schijfje citroen.

 

© 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl