Bisschopswijn
10
kruidnagels
1 sinaasappel
1/4 l water
iets foelie
een stukje pijpkaneel
100 g suiker
1 l rode wijn
6
glazen
Steek
de kruidnagels in de sinaasappel. Breng het water met de
sinaasappel en de kruiden aan de kook en laat het geheel
3/4 uur trekken. Zeef het vocht en voeg de suiker en de
rode wijn toe. Breng tenslotte de drank tegen de kook aan.
----------------------------------------------------
Warme
wijn, Glühwein
6
kruidnagels
1 citroen
1/4 l water
150 g basterdsuiker
1 l rode wijn
6 schijfjes citroen
6
glazen
Steek
de kruidnagels in de citroen. Breng het water met de citroen
aan de kook en laat het 45 minuten trekken. Haal citroen
uit het water, voeg de suiker en de wijn toe en breng de
drank tegen de kook aan. Schenk de hete wijn in glazen en
doe in ieder glas een dun schijfje citroen.