H E T   J A A R

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT

2 0 0 1

Wie wil terugblikken op het roerige jaar 2001 hoeft zich niet door een grote stapel papier heen te werken. De Telegraaf heeft het belangrijkste, leukste en meest aangrijpende nieuws van 2001 gebundeld in een kleurrijk boek van bijna 200 pagina's. Het Jaar 2001 is binnenkort te koop voor ƒ24,95. Lezers van De Telegraaf-i kunnen het boek met ƒ5 korting thuisbezorgd krijgen. Bestellen kan via ons gratis nummer 0800-0567. Op deze pagina vindt u alvast een voorproefje van het boek.


VS ONDER VUUR
11 September is een zwarte dag voor New York en de rest van de wereld. Twee vliegtuigen boren zich in het World trade Center. Bij de terroristische aanslag vallen duizenden doden.

GEEN WK VOOR ORANJE
Het Nederlands elftal, onder leiding van bondscoach Louis van Gaal, slaagt er niet in zich te plaatsen voor de eindronde van het WK in Zuid-Korea en Japan.

EINDELIJK KONINKLIJK HUWELIJK
Na maanden van speculaties komt op 30 maart eindelijk de bevestiging: koningin Beatrix kondigt de verloving van kroonprins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta aan.
AFGHANISTAN ONDER VUUR
Als reactie op de aanslagen van 11 september in New York starten de Verenigde Staten en Groot-Brittannië begin oktober met hun offensief tegen Afghanistan.

BROOD IS DOOD
Herman Brood maakt in juli een eind aan zijn leven door van het Amsterdamse Hilton hotel af te springen. "Ik heb er geen zin meer in", staat er te lezen op het afscheidsbriefje van Nederlands´ roemruchtste rocker.

MKZ DOODT DIEREN
In Europa worden miljoenen dieren gedood als gevolg van het mond- en klauwzeervirus, de uiterst besmettelijke veeziekte die in maart ook in ons land uitbreekt.

 1996-2002 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl