H E T   J A A R   2 0 0 0

EMOTIE IN NIEUWS EN SPORT
 

Nina zorgt voor familie-kapitaal

Nina Brink

AMSTERDAM - Nina Brink, oprichtster van internet-provider World Online, wordt de nachtmerrie van veel beleggers.

Wanneer zij haar bedrijf naar de beurs brengt zijn de verwachtingen hooggespannen. Het aandeel, dat een introductiekoers heeft van 43 euro, is zwaar overtekend. Op eerste dag begint het fonds echter aan een duikvlucht en binnen een maand zien beleggers hun inleg voor meer dan de helft in waarde dalen.

Nina Brink zelf blijkt echter al voor de introductie 14,9 miljoen aandelen te hebben verkocht. Het leverde haar 200 miljoen op.

Ze wordt door getergde beleggers erop aangesproken dat deze transactie niet duidelijk in het prospectus van de emissie was gemeld. Bovendien omzeilde ze zo de regel dat bestuurders het eerste jaar na de beursgang geen aandelen mogen verkopen. Op een persconferentie vertelt Brink dat ze met de verkoop slechts haar familiekapitaal wilde zekerstellen.

Een groep van meer dan 300 particulieren neemt er geen genoegen mee en probeert via een civiele procedure het geleden verlies op WOL te verhalen.

Na alle negatieve publiciteit gooit Brink half april de handdoek in de ring en treedt af als bestuursvoorzitster. Ze blijft nog slechts als 'adviseur' aan het bedrijf verbonden.

FOTO: REUTERS

Terug naar de index


Bestel online!
 

 1996-2000 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl