Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsCrazyLife
18 september 2001

LTO: mooie woorden maskeren vastgelopen beleid

Van een onzer verslaggeefsters

Boeren en tuinders merken weinig van de overheidsvoornemens voor meer ondernemerschap en economische vernieuwing. Mooie woorden maskeren een vastgelopen beleid volgens Gerard Doornbos, voorzitter van de land- en tuinbouworganisatie LTO-Nederland.

De in de Miljoenennota aangekondigde lastenverlichting is volgens hem 'ondermaats'. LTO vindt het teleurstellend dat het kabinet er onvoldoende in slaagt de administratieve lasten voor agrariŽrs te verminderen. De doelstelling van minder papier en minder kosten kosten wordt waarschijnlijk niet gehaald. Ingenomen is Doornbos wel met een reeks fiscale voorstellen.

Zo is er geen btw-plicht meer voor zorgboerderijen waar gehandicapten meewerken. De LTO is verder van mening dat minister Brinkhorst (Landbouw) en staatssecretaris Faber (Landbouw) onvoldoende oog hebben voor de gevolgen van het overheidsbeleid op de bedrijven.

Doordat het ministerie van Landbouw uit de pas loopt met Europese regels, loopt het ministerie op meerdere onderdelen vast. Als voorbeelden noemt de boerenorganisatie het beleid voor de gewasbescherming, mest, en voedselveiligheid. Vooral bij dit laatste wordt de schuld te snel bij boeren gelegd.

Terug naar Begroting 2002


© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.