Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsCrazyLife
18 september 2001

Scholingsimpuls om meer gekwalificeerd personeel te krijgen 

Van een onzer verslaggevers

Bevordering is nodig van het kennis- en innovatieklimaat. Vooral investeringen in 'human capital' zijn nodig. Een belangrijk knelpunt bij de innovatie is het tekort aan hooggekwalificeerd personeel. Instellingen van onderwijs en opleiding moeten daar wat aan gaan doen. Het komend jaar wordt hiertoe onder meer de Scholingsimpuls geintroduceerd. Hiermee worden innovatieve scholingstrajecten gestimuleerd. 

Volgens minister Jorritsma (Economische Zaken) geeft ICT een sterke impuls aan de overgang naar de kenniseconomie. Dit komt omdat informatie en kennis tegen afnemende kosten verspreid en gedeeld kunnen worden. 

De mogelijkheden om innovatie en groei van de Nederlandse economie met ICT te vergroten, worden nog niet optimaal benut. Dit blijkt bijvoorbeeld uit 'De Digitale Delta: e-Europe voorbij'. De minister vindt dat we ons de komende jaren op dit punt harder moeten inspannen. 

De ontwikkelingen op het vlak van informatie- en communicatie- technologie gaan overigens onverminderd voort. Ze hebben grote invloed op alle aspecten van de maatschappij en de economie. ICT maakt een individuele benadering van afnemers en burgers mogelijk. Daardoor kunnen organisaties beter inspelen op hun individuele wensen.  

Terug naar Begroting 2002


© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.