&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Jorritsma: Ruim baan voor nieuwe bedrijven

Het ministerie van Economische Zaken maakt het komende jaar ruim baan voor mensen die van plan zijn een eigen bedrijf te beginnen.

Onder het motto 'vernieuwing, vernieuwing, vernieuwing' introduceert minister Jorritsma een aantal maatregelen om ondernemers te prikkelen. "Vooral de sector informatie- en communicatietechnologie moet een extra impuls krijgen", aldus de bewindsvrouw.

Het ministerie neemt zelf een eerste stap door bedrijven volgend jaar de mogelijkheid te bieden hun subsidie-aanvragen elektronisch in te dienen. "Het mes snijdt aan twee kanten. Niet alleen scheelt het aan administratieve rompslomp, ook is het een manier om het midden- en kleinbedrijf aan het internet krijgen", aldus Jorritsma.

EZ wil verder de huidige regelingen overzichtelijker maken door er een aantal van samen te voegen. De hoeveelheid moet zo worden gehalveerd. Het gaat om regelingen op het gebied van export, energie en milieu en technologie en innovatie. Ook komt het kabinet met een aantal fiscale tegemoetkomingen voor jonge ondernemers. Zo wordt de vennootschapsbelasting over de eerste ƒ50.000 winst verlaagd van 35 naar 30% en wordt de kapitaalbelasting verlaagd van 1 naar 0,9%.

Om starters over de drempel te helpen wordt verder de Vestigingswet soepeler om uiteindelijk in 2006 geheel te worden afgeschaft. Ook de Faillissementswet wordt verruimd zodat het maken van een doorstart makkelijker wordt voor de in surseance verkerende ondernemer.

[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]