[]
Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsCrazyLife
8 juni 2001

 

Motorailive:
spektakel op twee wielen

door Charles Sanders

Als alternatief voor de ter ziele gegane MotoRAI kan het spektakel Motorai-Live niet worden gezien; de beurs nieuwe stijl moet het vooral hebben van veel shows, acties en optredens. Desondanks verwachten de organisatoren dat de volgende week (vrijdag 15 t/m zondag 17 juni) in en om het Arnhemse Gelredome stadion gehouden 'ultieme motorervaring' veel motorrijders van vandaag en morgen zal trekken.

In totaal wordt er 25.000 vierkante meter voor het evenement ingericht, waarvan 15.000 meter op het buitenterrein. Op Ducati na, zullen alle merken motorfietsen en scooters die op de Nederlandse markt te koop zijn, in Arnhem geparkeerd staan. Alleen de importeur van het exclusieve Italiaanse merk uit Bologna ziet niet veel in de beurs, omdat het motorseizoen al een heel eind is gevorderd en er feitelijk niets nieuws te melden is.

Dat is waar, maar MotoraiLive hoopt bezoekers om andere redenen te lokken. Zo kan er onder begeleiding van instructeurs op vrijwel alle modellen worden gereden. Vooral de 'latente' motorrijder en -rijdster, hij of zij die wel wil, maar nooit durfde, moet zo over de streep worden gehaald.

Nog iets wat op de oude MotoRAI ondenkbaar en praktisch onmogelijk was: aan de zuidwestkant van het terrein is een pitsstraat neergezet, waar teams met historische Grand Prix racers aan het werk zijn.

Op een afgesloten parcours zal de Berliner Polizei drie maal daags haar wereldberoemde stunts vertonen, terwijl een Nederlandse waaghals een sprong per crossmotor van vijftig meter hoopt te realiseren.

Dit alles en optredens van artiesten, stands van de grote vakbladen en overheidsorganisaties, spelletjes met als hoofdprijs een motor en scooter moeten nog meer mensen naar de gemotoriseerde beurs trekken. Toegang kost dertig gulden, parkeren is gratis.

 

Index Auto op Vrijdag

 

 

© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.