[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Verkeerdologen

Lees dit artikel en de verbijstering slaat toe! Het allerergste is dat door heel Nederland zogenaamde deskundigen bezig zijn om van het verkeer een complete en levensgevaarlijke chaos te maken.

Deze afgestudeerde specialisten, deze verkeerdologen zal ik maar zeggen, halen het in hun hoofd om wegen steeds verder te versmallen door overbodige tussenbermen, busbanen en verkeerslichten aan te leggen.

Geen wonder dat er overal files zijn en Nederland vol lijkt. Zelf ben ik van plan om vlieglessen te nemen en een helikopter aan te schaffen. Het is vandaag de dag de enige manier om veilig thuis te komen.

uit De Telegraaf van 6 april 2002

Scholiere (14) doodgedrukt
tussen bussen

AMSTERDAM - Een 14-jarig meisje uit Leek is op het Stationsplein in Groningen tussen twee bussen doodgedrukt. De tiener kwam klem te zitten tussen de twee voertuigen van vervoerbedrijf Arriva toen zij de weg overstak. Juist op dat moment passeerden de bussen elkaar.

Vermoedelijk heeft het meisje zich verkeken op de uitzwaai van de achterkant van een verlengde bus. Een medisch team van de trauma-helikopter heeft twintig minuten voor haar leven gevochten, maar de tiener overleed ter plekke.

Door het ongeluk laait in Groningen de discussie over de veiligheid van het stationsgebied weer op. Het Stationsplein gaat dit jaar nog op de schop. Bij de presentatie van de plannen vorig jaar verklaarde de Rotterdamse stedenbouwkundige Kees Christiaanse, die het ontwerp maakte, het gebied levensgevaarlijk. Hij voorspelde toen al dat er snel een dode zou vallen.

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.