[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Maak je dik

De voedselindustrie heeft nog nooit voor zoveel werk gezorgd: terwijl de Big Macs en pizza's niet aan te slepen zijn, moeten plastisch chirurgen overuren draaien om het geconsumeerde vet weer weg te zuigen.

We leven nu éénmaal in een gemakscultuur en dan is zelfs een bezoek aan een diëtist (bij wie je ook nog op controlebezoek moet komen) domweg te inspannend. Daarom wil ik al die moddervette mensen erop wijzen dat 'psychisch afvallen' in wezen de meest simpele benadering is.

U hoeft alleen maar de volgende geestelijke activiteiten te ontplooien en wel in deze volgorde:

1) verliefd worden
2) uw zorgen maken of de relatie ooit wat kan worden
3) met uw verlaagde weerstand in een ziekenhuis, trein of bus rondlopen
4) met een zware griep of infectieziekte in bed te gaan liggen
5) piekeren of u ooit weer aan het werk komt
6) na genezing met uw partner veel sex bedrijven
7) u zorgen maken of uw relatie niet alleen gebaseerd is op pure lustgevoelens.

Uw hersenen doen al het werk en de kilo's vliegen er in drie weken tijd als vanzelf eraf. Succes!

uit De Telegraaf-i van 6 februari 2002

Nederlanders een miljoen kilo lichter

AMSTERDAM - Nederlanders raakten door afvallen afgelopen jaar ruim 35,5 miljoen kilo aan lichaamsgewicht kwijt. Ze werden echter ook weer 34,5 miljoen kilo zwaarder zodat de winst slechts één miljoen kilo bedraagt.

Dat blijkt uit onderzoek dat het bureau Pro Active heeft uitgevoerd in opdracht van het farmaceutisch bedrijf Roche. In totaal werden 3000 Nederlanders over hun gewicht ondervraagd.

De cijfers wijzen uit dat in Nederland inmiddels meer dan de helft van de inwoners met overgewicht kampt. De provincie Drenthe spant de kroon. Hier is 85 procent van de mensen te zwaar. Buurprovincie Overijssel sluit de rij met 44 procent.

Vrouwen vinden zich zelf meestal te zwaar om uiterlijke redenen. Mannen maken zich voornamelijk zorgen over hun gezondheid. Overgewicht brengt verder voor tal van mensen psychische problemen met zich mee. Twaalf procent van de ondervraagden zegt somber te zijn door het teveel aan kilo's, tien procent depressief en drie procent eenzaam.

De meest gebruikte methode om af te vallen is het volgen van een dieet (37 procent). Maaltijdvervangers zijn redelijk populair (18 procent). Ook worden pillen en poeders bij de drogist gekocht (12 procent). Relatief weinig mensen vragen hulp bij de huisarts of diëtiste (respectievelijk 14 en 12 procent).

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.