[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Onderwijzen is leuk

Gek zijn op de parkiet van de onderwijzer is één stap verwijderd van gek zijn op de onderwijzer. En ook dat komt veel voor.

Kinderen op de lagere school zijn niet alleen ontvankelijk voor goed, vrolijk en speels contact met hun meester of juf, maar ook voor alles wat hen aan lesstof wordt aangeboden. Is het niet prachtig om lege enthousiaste hoofdjes vol te stoppen met alles waar ze slimmer van worden?

Daarom zou ik iedereen, die zich afvraagt hoe hij/zij zich nuttig kan maken in deze maatschappij, aanmoedigen om het basisonderwijs in te gaan; dankbaar werk omdat kinderen met je weglopen.

uit De Telegraaf van 19 januari 2002

Gek op de parkiet van de meester

AMSTERDAM - De kinderen van groep 7 van de Sioschool Hoogvenne in Tilburg vinden het maar wát leuk, de parkiet in de klas van meester Twan Broné. Het vogeltje komt gewoon uit zijn kooi als de leerlingen aan de les beginnen. Tijdens de lessen zit hij op de lessenaar en speelt hij wat met een balpen. Ieder kind is weg van de parkiet.

Dat blijkt ook wel: het is al de derde parkiet in de klas van Twan. Aan het einde van ieder schooljaar neemt een van de kinderen de parkiet altijd mee naar huis, en steeds blijkt dan dat de leerling zijn nieuwe vriendje het liefst bij zich wil houden. De meester moet dan weer voor een andere zorgen.

Foto: Persburo van Eijndhoven

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.