[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Kerstgekte

Het lijkt wel of de Kerstgekte met het jaar erger wordt: de dennen en sparren zijn niet aan te slepen, de winkeletalages puilen uit van Kerstkadootjes en de straatverlichting wordt steeds extravaganter

Kerst moet symbool staan voor vrede en medemenselijkheid, maar in het Westen gaat het kennelijke eerder om wie de duurste kerstpakket kan weggeven. Zelf zie ik altijd op tegen de lange rijen in de supermarkt vlak voor de Kerstdagen. Mensen slaan zoveel eten in dat het iets weg heeft van hamsteren tijdens een oorlog. Maar goed; rekening houdend met de realiteit van alledag, kunt u beter nu vast uw paaseieren bestellen en inschrijven voor een zomervakantie. Want, als u niet op tijd bent, zijn anderen u weer voor.

uit De Telegraaf van 8 december 2001

Stormloop op kerstbomen

AMSTERDAM - Er is een ware stormloop op kerstbomen. Eerder dan ooit lijkt Nederland zich klaar te maken voor de komende kerstdagen. Ook in Amsterdam zijn de bomen niet aan te slepen. "Het is een gekkenhuis", zegt Kees Bakker, eigenaar van een tuincentrum in Amsterdam-Sloten.

"Ik haal ieder jaar 2500 bomen uit de Ardennen, maar waarschijnlijk haal ik het daar dit jaar niet mee." Vooral de duurdere bomen vallen dit jaar in de smaak bij het publiek.

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.