[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Look-a-like partners

Mensen zoeken niet alleen een hond die op hun lijkt, maar dikwijls ook een levenspartner van gelijke 'schoonheid'. Let maar eens op: hoe knapper de man, des te mooier de vrouw en omgekeerd.

Dit verschijnsel heeft te maken met de 'marktwaarde' van de sollicitant. Iemand die zelf weinig moois te bieden heeft, kan ook niet kieskeurig zijn of hij vindt de hond in de pot. Aardig is ook nog op te merken dat soortgenoten in de loop der tijd ook steeds meer op elkaar gaan lijken: gelijke eetstijlen, kledinggewoonten, (gebrek aan) sportrituelen en levensritmes hebben het effect dat partners ook fysiek naar elkaar toegroeien. Zie je een dikke man lopen, dan is de kans dat een plompe vrouw (met een schaar pafferige kinderen) er achteraan zeulen. Evengroot is de kans dat een latterige man vergezeld gaat van een 'anorectische' vrouw.

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat als de hond in de gang plast, hun baasjes hetzelfde doen.

uit De Telegraaf van dinsdag 2 oktober 2001

Marc beste hond-look-a-like

DEN BOSCH/ENSCHEDE - De 18-jarige Marc Ter Heegde uit Enschede, mag zich een jaar lang de persoon noemen die het meest op zijn hond lijkt. De knaap won met zijn 6-jarige Bordeaux, de verkiezing van look-a-like. Deze werden dit weekeinde gehouden tijdens de Nationale Dier&Show.

Marc Ter Heegde (rechts). Foto: reinier van willigen

Marc noemde de uitverkiezing heel leuk maar vindt zelf niet dat hij veel op zijn hond lijkt. Het leukste vindt hij dat hij met zijn verkiezing een weekend in een vakantiepark heeft gewonnen.

Marc: "Ik was helemaal niet van plan om aan de verkiezing deel te nemen maar kwam met de hond voor de keuring van de promotieklassen. Ik hoorde pas in de Brabanthallen van de verkiezing en dacht laat ik ook maar eens gokken. Ik ben vervolgens uit de tientallen deelnemers uitgekozen."

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.