[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Binnenlandse terreur

Het nieuws vanuit Amerika is zo overweldigend dat ‘kleiner’ nieuws verloren gaat. Berichten als deze vallen al gauw in het niet bij de brief van Bin Laden of meldingen van mogelijke nieuwe terreuraanslagen in Europa. Maar, terreur is terreur en dient ook in eigen land met harde hand te worden bestreden. Daarom vind ik het een gunstige ontwikkeling dat ‘veiligheid’ het nieuwe thema wordt van deze tijd. Iedere goede burger heeft de plicht om te waken voor elkaars veiligheid en alles eraan te doen om kwaadwillende mensen het handelen te beletten. Ook voor ‘kleine’ terreur bestaat geen enkele rechtvaardiging: geen slechte jeugd, geen opgekropte emoties, geen slechte behuizing of verkeerde vrienden. Als we allemaal net een beetje meer op elkaar letten (sociale controle), zoals kennelijk de automobilist in dit verhaal ook heeft gedaan, dan kunnen wellicht veel onnodig leed voorkomen.

uit De Telegraaf-i van woensdag 26 september 2001

Duo scheurt meisje met
brommerpech kleren van het lijf

Van onze correspondent

ENSCHEDE - Een 17-jarig meisje uit Enschede is door twee mannen op brute wijze aangerand nadat haar bromscooter het had begeven. Het meisje, afkomstig uit Hengelo, was vanuit Enschede op weg naar haar woonplaats toen een goudgele Renault Clio met daarin twee Zuid-Europese mannen naast haar kwam rijden.

Op een gegeven moment sloeg haar motor af. Terwijl ze uit alle macht probeerde de scooter weer aan de praat te krijgen, grepen de twee haar vast, betastten haar en scheurden haar kleding aan stukken. Aan de lijdensweg kwam een eind toen een auto naderde en het duo het voor gezien hield.

 

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.