[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Gezondheids-pilletjes

In vergelijking met jaren geleden leven mensen nu langer en gezonder. Dat komt vooral door voedzamer eten, meer hygiëne en een effectievere medische verzorging.

Tegelijkertijd begint de levenstijl van de gemiddelde Nederlander angstwekkend veel te lijken op die van de pafferige Amerikaan: veel autorijden, vette fastfoodsnacks eten, wegzakken bij de televisie, grote sloten cola drinken en achter het grote geld aanjagen. Gewoon even de tijd nemen, een middagdutje doen, een verse maaltijd op tafel zetten en dagelijks aan sport doen is er niet bij en het resultaat kunnen we om ons heen zien: steeds dikkere mensen die als waggelende vetgemeste eenden over straat lopen.

In dit plaatje hoort dan ook een kast vol vitaminetabletten thuis. Liever geen moeite doen om een paar baantjes te zwemmen of een flinke boswandeling te maken, maar met vermoeide armspieren een greep uit een gezondheidspotje doen.

Met het slikken van vitaminen en mineralen hebben we tenminste de illusie dat we ons lichaam vriendelijk behandelen. En ook de illusie van gezond leven geeft een goed gevoel.

uit De Telegraaf van maandag 2 juli 2001

Verkoop vitaminen en mineralen stijgt

HUIZEN - De verkoop van vitaminen en mineralen is vorig jaar met 11,5 procent gegroeid ten opzichte van 1999. Daarmee zet de trend door.

De totale verkoopstijging van zelfzorggeneesmiddelen en gezondheidsproducten is 6,6 procent, waarmee er voor het eerst meer dan 1 miljard gulden per jaar aan die producten wordt besteed.

Dat blijkt uit de publicatie De zelfzorgmarkt in 2000 van Neprofarm, belangenorganisatie van fabrikanten en importeurs van geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn. De meeste producten worden bij de drogist gekocht. (ANP)

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.