[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Brutaliteit loont

Het IQ-systeem is een prachtige uitvinding en zal de ongeduldige en opdringerige klant op zijn plaats wijzen.

Toch zal het niet kunnen voorkomen dat brutale mensen de halve wereld bezitten. De voordringers blijven inventief en zien elk obstakel als een uitdaging om er omheen, overheen, onderdoor of desnoods doorheen te lopen. En zo hebben we, zolang de mensheid bestaat, een samenleving die grofweg bestaat uit 'winnaars' en 'verliezers', uit 'voortrekkers' en 'achterblijvers', uit 'leiders' en 'volgers'.

Bent u een persoon die altijd aan het kortste eind trekt? En heeft u er genoeg van? Wilt u ook bij de groep horen die met zijn neus vooraan staat? Dan is het zaak om mentale en relationele spierballen te ontwikkelen. En dat kan alleen door te leren anderen opzij te duwen. Leuk is wel dat met een beetje EQ (Emotionele Intelligentie) het ook op een sportieve manier kan.

uit De Telegraaf van donderdag 7 juni 2001

Lampjes tegen voordringers aan de bar

AMSTERDAM - Vindt u het ook zo frustrerend om lang te wachten aan de bar van een café, terwijl aan uw rechterhand iemand binnenloopt en direct geholpen wordt? Een Engels bedrijf heeft een oplossing voor dit probleem bedacht. Het IQ-systeem (Intelligent Queuing System) zorgt dat wie het eerst aan de bar staat, ook als eerste geholpen wordt.

Dit is mogelijk door een aantal knopjes langs de bar te plaatsten. Een klant die binnenkomt en een biertje wil drinken, drukt op het dichtstbijzijnde knopje. De barman ziet vervolgens op een beeldscherm wie hij moet helpen.

Het nieuwe systeem trok gisteren grote belangstelling op een tentoonstelling in Birmingham. Een aantal Engelse bierbrouwerijen denkt erover het systeem in hun pubs te installeren. Ook voor restaurants kan het systeem een uitkomst zijn. Klanten kunnen aan tafel blijven zitten en door middel van een druk op de knop om een ober vragen.

 

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.