[advertentie]

De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
www.wijnbergonline.nl

Jeffrey Wijnberg:
Smachten ontkracht

Ik kan wel waardering opbrengen voor Henk dat hij zich niet onder druk laat zetten om voor heel glurend Nederland het 'ja-woord' te geven. Zo'n intiem moment hoort plaats te vinden onder intimi. Alleen wanneer je van lid bent van het Koninklijk Huis ben je verplicht om je huwelijk in het openbaar te laten voltrekken gevolgd door alle toeters en bellen van de media.

Het zal duidelijk zijn wie de macht heeft in deze relatie. Henk kan het zich veroor-loven om het enthousiaste verlangen van Gerda af te wijzen. Zolang zij blijft hopen en smachten, kan hij rustig afwachten. In elke relatie is telkens weer hetzelfde patroon waarneembaar: degene die het hardste rent, (het meeste geeft, de grootste angst heeft om te verliezen, zich afhankelijk opstelt), heeft ook de minste macht. Niet zelden komt het in dergelijke relaties tot een uitbarsting.

En zodra de 'zwakkere' zich onbereikbaar afwendt, keert het tij. Zwak wordt sterk, en sterk wordt zwak. Zijn beiden nog bereid om te onderhan-delen, dan kan de verhou-ding zich ontwikkelen naar gelijkwaardigheid.

uit De Telegraaf van zaterdag 19 mei 2001

Bruid Gerda krijgt 'nee' te horen
na aanzoek op tv

AMSTERDAM - Dit is misschien wel het pijnlijkste moment uit haar leven. Gekleed in een prachtige witte bruidsjurk wachtte Gerda Goemaat op haar vriend Henk die haar in het programma 'Welkom op je bruiloft' nu ten huwelijk zou vragen, zoals men vanavond kan zien. Maar het wachten was tevergeefs. Henk kwam niet opdagen.

Carlo Boszhard, de presentator van dit spraakmakende programma zei: "Het was heel dramatisch voor Gerda, maar haar Henk wilde niet meewerken aan ons programma. We hebben hem gebeld in de uitzending of hij wilde komen, maar hij gooide met een kort nee de hoorn op de haak.

Aanvankelijk hadden we gezegd dat het om een metamorfose ging, maar bij nog een poging zeiden we dat zijn vriendin in haar bruidsjurk klaar stond om hem een aanzoek te doen. 'Kan wel. Maar ik heb daar geen zin in'. Dat was zijn reactie ongeveer en wat doe je dan?"

Carlo zegt: "We hadden toch nog beelden van hem gemaakt bij hem thuis, maar hij heeft ons inmiddels via zijn advocaat laten weten dat hij nu de uitzending daarvan verbiedt. Daar geven wij ook gehoor aan, maar het was natuurlijk wel verdrietig voor Gerda die we later ook nog geïnterviewd hebben in Huize De Voorst waar haar huwelijk met Henk gesloten zou worden. Het is natuurlijk heel moedig dat zij toch weer teruggekomen is in ons programma. Zij heeft, hoorde ik, toen zij van de eerste opname in de studio thuiskwam, een behoorlijke ruzie met haar Henk gehad die het haar kwalijk nam dat zij deze stunt bij ons heeft uitgehaald. Maar ondanks dit is zij toch weer bij ons voor de camera verschenen. Zij zei woorden in de trant van 'En toch weet ik zeker dat hij mij eens zal vragen'."

Ze heeft volgens Carlo haar bruidsjurk die haar door het programma ter beschikking was gesteld mee naar huis genomen. "Ik weet zeker dat ik die nog een keer al dragen", zei ze. "Wat een moed van deze vrouw", aldus Carlo, "om op tv te verschijnen en weer terug te komen in ons programma. En ja, de liefde blijft een mysterie, want ondanks die openlijke afwijzing blijft zij van haar Henk houden en is zij toch weer bij hem terug met in de kast de bruidsjurk waarin zij toch eens hoopt haar jawoord aan hem te geven."

© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf en Jeffrey Wijnberg
Alle rechten voorbehouden




UW MENING

Psycholoog Jeffrey Wijnberg kan het niet laten. Bij opmerkelijke berichten uit de krant geeft hij zijn persoonlijke opinie. Die van u is ook belangrijk.


NIEUWS-ARCHIEF

Nieuws is snel oud. Maar het commentaar van psycholoog Wijnberg blijft actueel. Daarom is hier een archief voor aangelegd.