Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuws

zaterdag 22 september 2001  

 R E I S W E R E L D 

 

ZakenReizen

door Arnold Burlage

55-plussers

De oudjes doen het goed. In de leeftijdscategorie boven de 50 wordt veel gereisd. Geen wonder dus dat luchtvaartmaatschappijen de gunst van die economisch belangrijke groep proberen te winnen. En denk niet dat dit alleen ver van huis gebeurt. Ook dichtbij zijn de oudjes als belangrijk marktaandeel ontdekt.

Passagiers van 55 jaar of ouder (eventuele partner 50+) kunnen in de periode van 15 september tot en met 15 november van dit jaar voor minder dan 200 gulden heen en weer met BMI British Midland naar Engeland vliegen. De luchtvaartmaatschappij introduceert gedurende deze periode een actietarief voor deze groep passagiers van ƒ199 retour exclusief (luchthaven)belastingen op vluchten van Amsterdam naar Londen Heathrow en van Amsterdam naar East Midlands. Er is geen minimaal verblijf nodig, zodat men doordeweeks kan reizen. Bovendien is het mogelijk om kosteloos één wijziging door te voeren.

Passagiers die van dit aanbod gebruikmaken, kunnen op aanvraag ook nog een speciale voucher krijgen waarmee zij in aanmerking komen voor 15% korting op de 7-daagse Great Britain Heritage Pass 2001. De prijs van deze bijzondere pas komt hierdoor op ƒ97,75 gulden per stuk in plaats van ƒ115. Met de Great Britain Heritage Pass 2001 geniet men van gratis toegang in bijna 600 bezienswaardigheden in geheel Groot-Brittannië. Hoe meer huizen, kastelen en tuinen men bezoekt, hoe meer geld wordt bespaard.

Lounge

Voorzieningen op de luchthaven worden voor passagiers steeds belangrijker. Zakenreizigers laten bijvoorbeeld hun keus zelfs afhangen van het feit of een luchtvaartmaatschappij wel of geen goede luchtvaartvoorzieningen aanbiedt. Nu is met de toegenomen vertragingen regelmatig wachten tussen massa's mensen ook geen lolletje. Vandaar dat de lounge enorm populair is en vooral wat daarin wordt aangeboden. Hoe is de koffie, zijn er hapjes, kan er worden gedoucht? De jacht op ruimte voor lounges is op luchthavens beperkt. Winkeltjes, restaurants zijn lucratiever. Vandaar dat vaak strijd geleverd moet worden om de vaste en meest betalende passagiers een service te verlenen waar op grond van de ticketprijs recht op bestaat.

Air France heeft met dat doel kans gezien een stukje kostbare Schiphol-grond te bemachtigen. De maatschappij heeft op Schiphol een splinternieuwe, exclusieve eigen Air France-lounge in gebruik genomen. De nieuwe lounge is gelegen aan het begin van de B-pier, op enkele meters afstand van gate B9, het vaste vertrekpunt van de Air France-vluchten naar Parijs-Charles de Gaulle 2. Dus passagiers kunnen zo van achter de koffie het toestel in, zonder in lange rijen hoeven te wachten.

De Air France-lounge meet 250 m , telt 63 comfortabele zitplaatsen en voorziet in een rokers- en een niet-rokers-gedeelte. Andere faciliteiten zijn: telefoon, fax, internet en een uitgebreide bar annex buffet, met een keur aan drankjes en snacks. De glazen wand, over de volle lengte van de lounge, biedt uitzicht op het platform en op de aan gate B9 aangesloten Air France-toestellen.

De lounge is toegankelijk voor passagiers die in het bezit zijn van een ticket voor l'Espace Affaires, de Air France Business Class, of die lid zijn van Air France Club 2000, Air France Fréquence Plus Rouge of van Elite Plus van de SkyTeam partners. De lounge is dagelijks geopend van 06.30 uur tot 21.00 uur (op zaterdag tot 18.30 uur).

De Air France-lounge is ontworpen en ingericht door Euro RSCG en biedt hetzelfde comfort en dezelfde Air France-uitstraling als de overige 42 eigen Air France-lounges op grote luchthavens als Parijs (Charles de Gaulle en Orly), Barcelona, Johannesburg, Frankfort, Los Angeles, Londen, Milaan, New York-JFK, Rio de Janeiro, Sao Paulo en Washington. Wereldwijd hebben Air France-passagiers toegang tot 265 luchthavenlounges.

 

Index-Reiswereld
 
 
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.