|
&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">
Tomatensoep met Basilicum
Voor vier personen:
1 sjalotje
1 teentje knoflook
600 gram tomaten
1 zakje basilicum
2 eetlepels (olijf-)olie
1 pot vleesfond 380 ml.
zout, zwarte peper
Voorbereiden:
Sjalotje en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in reepjes snijden. Helft van basilicum in dunne reepjes snijden.
In braadpan olie verhitten. Basilicumreepjes enkele seconden bakken. Sjalot en knoflook halve minuut meebakken. Tomaatblokjes erdoor
scheppen. en ca. 2 minuten zachtjes laten koken. Soep met staafmixer pureren en boven andere pan door zeef wrijven. Op smaak brengen
met zout en peper.
Bereiden:
Verwarm de tomatensoep weer zachtjes. Rest van de basilicum in reepjes snijden. Schep de soep in vier diepe borden en doe de basilicum erbij.
|
©1999 De Telegraaf-i. Alle rechten voorbehouden.
|